3D apare si in cadrul industriei auto

Printarea 3D este o tehnologie care a ajuns sa fie folosita in mai multe domenii. Nu este de mirare ca tehnologia 3D a ajuns sa fie folosita in in industria producatoare de autmobile.

Cei de la Local Motors, o companie cu sediul in Arizona, a organizat incepand cu luna aprilie a acestui an concursul numit 3D Printed Car Design Challenge. La concurs au participat mai bine de 200 de designeri din peste 30 de tari. Compania are de gand sa adune idei, design-uri si concepte de autmobile care sa poata fi realizate in totalitate folosind tehnologia de printare in 3D.

Proiectul care a castigat concursul a fost al unui italian numit Michele Anoe. Conceptul acestuia este numit Strati. Compania din Arizona a premiat castigatorul cu un premiu de 5000 de dolari US. Pe langa premiul in bani, Local Motors a afirmat ca vor contrui design-ul Strati in luna septembrie la IMTS ( International Manufacturing Technology Show) in Chicago, Statele Unite ale Americii.

Aceasta tehnologie este una de emergenta, iar industria auto ar avea multe de castigat de pe urma dezvoltarii acesteia. In momentul, printarea 3D in domeniul auto se loveste de o serie de impedimente. Factorii care influenteaza procesul de productie sunt numarul de elemente componente, greutatea acestora si costurile generate de procesul de productie.

Daca se va gasi o cale de a imbunatati intregul proces de productie, industria auto ar putea beneficia de un avans considerabil. Mai exact, timpul necesar unui automobil de a ajunge de la stadiul de concept la cel de productie s-ar scurta considerabil. Timpul in care un astfel de autmobil va fi mult mai scurt. Cantitatea de materiale reziduale care ar rezulta din procesul de productie, printare in acest caz, ar fi foarte putine, chiar inexistente. De asemenea s-ar reduce si nevoia de forta de munca in procesul de productie.

Printarea 3D este o tehnologie care este abia la inceput si va avea multe de oferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *