Noriega

Activision dati in judecata de un fost dictator militar

Jocul Call of Duty a fost unul realizat de cei de la Activision Blizzard. Seria de jocuri este una din cele mai placute jocuri in mediul online si au reusit mereu sa suprinda in mod placut fanii. Au fost milioane de dolari castigati din vanzarea jocului si acum se pare ca un fost dictator militar a doreste o mica parte din ei.

Manuel Noriega obisnuia sa fie un dictator fie un dictator in Panama pana cand Statele Unite au resusit sa-l scoata din functie in anul 1989. De atunci acesta a fost inchis in diferite locatii si de atunci este tinut inchis sub acuzatii de trafic de droguri, spalare de bani si crima. Noriega are in momentul de fata 80 de ani si a descoperit cat de asemenantor este personajul din Call of Duty: Black Ops III cu el. Lucru ce se pare ca l-a suparat destul de mult.

Nu exista nici cea mai mica indoiala ca personajul avut in vizor este inspirat de acesta, intrucat are acelasi nume. In joc este folosita pana si porecla acestuia din Panama „Old Pinnaple face himself”, confirmand ca e una si aceeasi persoana.

Noriega este de parere ca Activision a facut foarte multi bani de pe aceasta asemanare. Joc ce s-a vandut in peste 24 de milioane de copii si a generat venituri de peste 1 miliard de dolari.

Procesul a fost inaintat la Los Angeles Superior Court si revendica faptul ca personajul din joc se aseamaan prea mult cu el si ca duce la sentimentul de realism al jocului. Acuzatia este aceea ca Noriega nu a fost intrebat daca autorizeaza folosirea chipului sau in joc si faptul ca este un adevarat cruminal in joc. De aceea acesta doreste sa fie despagubit. Nu se cunoaste valoare pagubelor cerute de acesta, dar avand in vedere ca este in ichisoare si are 80 de ani, nu stim ce ar putea face cu banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *