Afla ce efecte au promotiile asupra omului

Ce reprezinta promotiile? Promotiile sunt niste strategii, instrumente de marketing care influenteaza cumparatorul in a cumpara ceva, chiar daca nu are neaparata nevoie. Pur si simplu, marketerii, oamenii cu idei, se concentreaza la a gasi idei noi, modalitati relevante si atractive pentru a castiga cat mai multi clienti.

Promotiile sunt un instrument de marketing care vizeaza cresterea de vanzari intr-un termen foarte scurt, dar pot fi si instrumente de comunicare prin care un brand isi construieste imaginea, notorietatea si popularitatea in randul consumatorilor de pe o anumita piata.

Promotia prinde foarte bine, mai ales printre romani. Ai nostri si noi, la randul nostru, ne lasam adesea tentati si influentati atunci cand un anumit produs este la promotie, cand la o sticla de bere se mai adauga o halba cadou, sau atunci cand la pantofi, obsesia femeilor, este oferta de doi plus unu, sau unu si al doilea la jumatate de pret.

Daca faci acea promotie prea evidenta, atunci fa-o in perioada sarbatorilor sau a ocaziilor speciale, ca Pastele, Craciunul, Ziua femeii, Ziua barbatului, Ziua indragostitilor sau Dragobete, sau pur si simplu in sezoanele imediat urmatoare tipurilor tale de produse pe care vrei sa le vinzi cat mai repede. Daca vei face promotie la slapi de vara inca din iarna sau spre finalizarea acesteia, atunci vei avea succes, pentru ca oamenii se indruma dupa zicala „Fa-ti iarna car si vara sanie”.

O alta modalitate de promotie, cea la alimente, este de asemenea cautata, dar si foarte efectuata. Dupa sarbatori, atunci cand alimentele specifice acestora nu s-au epuizat complet de pe rafturi, poti incerca sa faci promotii de cate doua sau mai multe produse dintr-o gama , pentru a se vinde si a se elibera rafturile pentru o noua marfa sau tocmai pentru a impiedica ca aceasta marfa sa expire si sa o tii inca in magazin sau depozit degeaba, si sa mai si risti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *