cardiologie Targu Mures

Află ce poți face pentru a avea o inimă mai sănătoasă

De-a lungul unei vieți cele mai întâlnite afecțiuni se îndreaptă spre cele specifice sistemului circulator. Care sunt cauzele? Ei bine, acestea pot fi diverse, însă de cele mai multe ori sunt legate de stilul nostru dezechilibrat de viață. Ce putem face pentru a avea o inimă, respectiv un stil de viață mai sănătos vom afla în cele ce urmează.

Păstrează o greutate normală!

Una dintre cele mai mari probleme ale societății din prezent este obezitatea. O greutate mult peste cea medie va pune o presiune foarte mare asupra inimii. Este important de înțeles faptul că inima trebuie să pompeze sângele pe întreaga suprafață a corpului, iar în cazul unei persoane supraponderale acest lucru este deosebit de dificil.

Efortul depus de către inimă pentru a avea parte de un sistem circulator eficient este unul uriaș, iar asta va duce la diferite afecțiuni.

Mănâncă mai echilibrat!

În strânsă legătură cu subiectul anterior, o dietă echilibrată va reuși să te ajute să ai o greutate normală. De asemenea, nu este important doar cât mănânci, ci și ceea cu care te hrănești. Pentru o nutriție echilibrată încearcă să păstrezi un raport optim între principalii macronutrienți (proteine, glucide și lipide), vitamine, mineral, respectiv apă.

Este foarte important să se evite mâncărurile bogate în grăsime și care sunt preparate prin prăjire. Acestea nu doar că afectează funcționarea optimă a sistemului circulator dar pot duce și la diferite probleme ale sistemului digestiv.

Sarea, deși indispensabilă corpului, ingerată în cantități mari poate afecta considerabil vasele de sânge, ceea ce va duce și la un nivel de colesterol ridicat.

Evită mediile stresante!

Ritmul de viață alert împinge spre o serie de acțiuni ce pot afecta starea de sănătate. Timpul devine o resursă din ce în ce mai prețioasă cu cât nu este niciodată suficient pentru a ne ocupa suficient de fiecare aspect al vieții noastre.

Ne împartem timpul între serviciu și familie într-un mod destul de haotic, asta vorbind la modul general pentru că sunt și persoane care reușesc să îmbine acest aspect într-un mod armonios. Toate acestea provoacă un stres ridicat, lipsă de odihnă, alimentație necorespunzătoare, iar într-un final se reflectă către starea noastră de sănătate.

Pe lângă stres, depresia poate fi la fel de periculoasă pentru inimă. De multe ori pierderea unei persoane dragi sau melancolia oferită de anumite momente te poate împinge într-o stare depresivă cu impact asupra funcționalității optime a inimii. Așadar, se pare că există într-adevăr o legătură între dragoste și inimă.

cardiologie Targu Mures

Fă mai mult sport!

Nimic nu poate fi mai benefici pentru sănătatea întregului organism decât sportul. Activitățile fizice desfășurate periodic vor elimina stresul și depresia, va ajuta corpul să se odihnească mai bine, va crește potențialul respirator și circulator, iar greutatea nu va mai reprezenta una dintre probleme.

Pe lângă aceste avantaje, sportul va crește încrederea și respectul de sine, iar corpul va arăta mai armonios.

Mergi periodic la analize și consultații!

Este important de știut că multe dintre problemele ce țin de inimă și sistemul circulator pot fi rezolvate fără nici o problemă dacă sunt descoperite la timp. La nivel național, unul dintre cele mai bune locuri pentru astfel de afecțiuni sunt cele regăsite în cadrul serviciului de cardiologie Targu Mures.

Vizitele periodice îți vor monitoriza starea de sănătate și te vor ajuta să ai o viață echilibrată.

3 thoughts on “Află ce poți face pentru a avea o inimă mai sănătoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *