Afla ce trebuie sa faci pentru te odihni eficient!

Foarte multe persoane se confrunta cu probleme legate de somn. De fapt, cu totii avem nevoie de un somn cat mai bun si mai odihnitor. Ceea ce trebuie sa facem este sa renuntam la anumite obiceiuri care nu ne lasa sa ne odihnim eficient, asa cum ar trebui. Iata care sunt aceste obiceiuri la care trebuie sa renuntam pentru ca organismul nostru ca functioneze corespunzator:

Gustari

De multe ori avem tendinta de a manca ceva inainte de culcare. Ei bine, acest lucru nu este deloc indicat in momentul in care ne dorim sa ne odihnim. Stiai ca obiceiurile gresite de dinainte de culcare te pot tine treaz noaptea? De exemplu, daca ai consumat o cina consistenta inainte de culcare este mai greu sa adormi. Asta pentru ca mancatul noaptea declanseaza refluxul gastro-esofagian prin care acidul din stomac iese prin esofag si provoaca arsurile gastrice. Nu ai cum sa dormi bine. Daca trebuie neaparat sa mananci, alege o combinatie sanatoasa de proteine si carbohidrati cum ar fi un bol de cereale, unt de arahide si paine integrala, branza.

Televizor

Inainte de ne punem in pat foarte multe persoane au tendinta de a aprinde televizorul inainte sa ne punem sa dormim. Multi dintre noi considera televizorul o parte esentiala a dormitorului, dar privind showurile inainte de culcare iti vei strica somnul. Stirile suparatoare, triste sau certurile din emisiunile de noapte iti pot tine minte treaza si pulsul ridicat. Incearca sa inlocuiesti privitul la televizor cu cititul unei carti bune, placute. Meditatia, rugaciunea sau retrairea unor experiente si amintiri placute sunt metode de a iti relaxa sistemul nervos.

Asadar, aceste lucruri mici care par destul de neimportante ne afecteaza foarte mult ritmul de odihna. Asadar, este foarte important sa renuntati la aceste proaste obiceiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *