Afla cum iti poti educa copilul

Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa fie dezamagiti penturu ca micutii lor nu inteleg ceea ce le explica sau pentru ca uneori pare ca fac dinadins. De fapt, este vorba despre faptul ca foarte multi dintre parinti cred ca copilul lor nu este suficient de istet pentru a intelege unele lucruri. De exemplu, se intampla ca parintii sa ii explice copilului un anumit lucru si imediat copilul sa uite sau sa nu faca ceea ce i-a fost explicat. Explicatia? Sub nicio forma nu putem sa spunem ca copilul este prost sau ca nu este suficient de istet, ba dimpotriva.

Ganditi-va cat de greu va este sa invatati un lucru pe care nu il intelegeti. Ei bine, este vrba despre acelasi lucru. Copilul nu intelege anumite lucruri si nu putem sa ii explicam si sa ne asteptamm sa perceapa inca din prima.

Memoria copilului la o varsta frageda nu este atat de dezvoltata pe cat ne imaginam noi. In plus, trebuie sa recunoasti ca atunci cand este mic, incerci sa ii induci copilului tot felul de lucruri si ii oferi intr-o zi o multime de informatii, incepand de la cum o cheama pe vecina, verisoara, bunica etc. si pana la lucrurile pe care ar trebui sa le faca. Ei bine, este normal ca micutul sa nu perceapa chiar tot ceea ce ii spui tu.

Repetitia este mama invataturii asa ca nu ezita sa ii repeti copilului de cate ori greseste ca nu este bine sa faca anumite lucruri. Nu are de unde sa stie de ce trebuie sa manance dintr-un castron separat de catel sau ca el este un om si nu trebuie sa se comporte ca un animal, de exemplu. Copilul nu va intelege aceste lucruri pana cand nu vor fi explicate corespunzator.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *