Afla cum trebuie sa iti tratezi copilul daca are contact cu ceva otravitor

Se intampla de foarte multe ori sa nu stim ce reactii sa avem in momentul in care copilul nostru pateste ceva. De multe ori se intampla sa nu stim cum sa reactionam in momentul in care copilului i se intampla un anumit lucru.

Ce ar trebui sa faci cand observi ca micutul tau tocmai a luat o inghititura de detergent de vase sau orice alt lucru? In primul rand, daca bservi ca micutul tau a facut asta trebuie sa indepartezi de bebelus orice substanta otravitoare si sa il faci sa dea afara ceea ce a mai ramas in gurita. Pastreaza o parte din substanta intr-un recipient pentru ca medicii sa identifice mai usor substanta respectiva. Daca vezi ca micutul tau are simptome grave inseamna ca trebuie sa suni la 112 si sa soliciti o ambulanta.

De asemenea, in cazul in care observi ca micutul nu are niste simptome foarte vizibile trebuie sa mergi la un control specializat cu el deoarece acest lucru este foarte important.

In cazul in care copilul tau nu pare sa aiba simptome grave nu trebuie sa pornesti de la ideea ca totul vaa fi bine si ca  nu a patit nimic.

Daca copilul a inghitit pastile trebuie sa ai la indemana recipientul in care se aflau pentru a reusi sa iti dai seama si sa informezi medicul cu privire la substanta folosita. Incearca si sa estimezi numarul de pastile inghitite de copil pentru a da mai multe informatii medicului.

Ce faci daca copilul si-a dat cu otrava pe piele? In primul rand trebuie sa inlaturi orice articol de imbracaminte de pe copil si sa clatesti foarte bine pielea cu apa calduta. De asemenea, daca pielea are un aspect de ars spala bine timp de 15 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *