Afla de ce trebuie sa mananci usturoi

In ultima vreme am auzit destul de des, oameni care se intrebau despre rolul cultivarii din ultima vreme. Am tot auzit oameni care spuneau ca nu se mai merita sa cultivi anumite legume sau fructe deoarece pretul lor este infim spre deosebire  de munca depusa si eforturile fizice si materiale.

Ei bine, mai exista o categorie de oameni care se intreaba care este motivul pentru care in ziua de astazi exista atat de multe boli spre deosebire de timpurile trecute cand nu existau acestea. Ei bine, totul se datoreaza cu siguranta, alimentatiei. In ziua de astazi alimentele sunt nesanatoase iar omaenii nu mai consuma alimente bune si nemodificate genetic.

Usturoiul este o leguma care nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru deoarece aduce numeroase beneficii sanatatii in orice sezon dar mai ales in sezonul rece.

Usturoiul este alimentul perfect pentru a da gust mancarurilor fara a folosi aromatizanti artificiali. Dar stiati ca dincolo de savoarea minunata pe care o da preparatelor, usturoiul aduce si nenumarate beneficii pentru sanatatea organismului nostru?
Previne si trateaza gripa si raceala. Este de mare ajutor in vindecarea afectiunilor sistemului respirator.
Usturoiul tocat elibereaza un compus care actioneaza precum un antibiotic.
Tocmai de aceea, consumat destul de des, usturoiul creeaza un scut protector in jurul principalelor organe, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare, cancerului, reumatismului si hipertensiunii.
Alicina din compozitia usturoiului este renumita si pentru proprietatile antibiotice. Cel mai elocvent studiu privind efectul antibiotic al usturoiului este cel realizat de cercetatorii americani de la Universitatea din Boston. Oamenii de stiinta au observat o ameliorare a starii de sanatate a voluntarilor diagnosticati cu penumonie stafilococica si streptococica si care prezentau rezistenta la antibiotice.
Asadar, usturoiul trebuie sa fie folosit de toata lumea, indiferent de varsta deoarece ajuta foarte mult la o buna functionalitate a corpului si mai ales la imunitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *