Alimentele care iti afecteaza sanatatea psihica

Suntem cu totii constienti ca exista foarte multe lucruri care ne afecteaza foarte mult sanatatea fizica si  psihica. Sigur ca atunci cand vorbim despre nutritie sunte foarte constienti ca multe dintre alimentele din comert sunt extrem de nocive pentru organismul nostru.

In momentul in care ne dorim sa facem diferite lucruri, cum ar fi sa scapam de kilogramele in plus sau cum sa ne stimulam activitatile cognitive si memoria. Ceea ce este foarte important este sa stim care sunt lucrurile care ne afecteaza foarte mult si care dauneaza atat sanatatiifizice cat si sanatatii mintale. Iata care sunt aceste alimente:

In primul rand trebuie sa stii ca dulciurile sunt cele care afecteaza foarte mult sanatatea organismului. Nu ne dam seama insa acestea nu doar ca ne fac foarte mult rau ci ne fac si sa ne simtim extrem de rau. In aplus, dulciurile sunt cele care creaza dependenta si care au in timp diferite efecte, afectam neurologic.

Alcoolul este un alt factor care ne face foarte mult rau. Probabil ca stiti ca alcoolul este cel care ne intuneca mintea, asa cum ar spune batranii. De fapt, in termeni populari alcoolul se numeste „ceata creierului”. In momentul in care consumam alcool avem destul de mult de suferit, atat noi cat si creierul nostru. De asemenea, cu siguranta ati observat ca daca consumati alcool nu va mai amintiti unele lucruri si daca consumati foarte mult nu va mai amintiti nimic. Ei bine, acest lucru se intampla din cauza ca alcoolul afecteaza starea creierului.

In plus, trebuie sa stii ca mai exista si alte alimente care va afecteaza sanatatea. Junk Food-ul va afecteaza si el foarte mult sanatatea. Va trebui sa le evitati pentru ca acestea contribuie la o slaba functionare a creierului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *