De cate ori nu vi s-a intamplat sa cumparati o pereche de pantofi foarte scumpi care sa va cauzeze multiple afectiuni la nivelul picioarelor? Ei bine, cele mai des intalnite probleme la nivelul picioarelor sunt babaturile. Indiferent daca cumparam o pereche de pantofi scumpa, aceasta ne poate cauza disconfort si implicit bataturi la nivelul talpilor.
In continuare vom discuta despre cele mai bune remedii impotriva bataturilor. Iata care sunt acestea si cum le poti combate:
PEDICHIURA. Foarte multe persoane incearca eliminarea bataturilor in cabinetele de cosmetica. Aici exista riscul de a lua diferite ciuperci prin contact cu mana pedichiuristei care are o ciuperca, prin instrumentarul nesterilizat, prin contactul cu suprafete infectate. „Daca se fac tratamente empirice, exista riscul taierii si suprainfectarii zonei respective. Am cazuri de suprainfectii cauzate de diferite interventii facute in locuri mai mult sau mai putin igienizate. De aceea, cele mai bune solutii sunt consultul dermatologic si ortopedic si alegerea unor pantofi potriviti”, ne sfatuieste prof. dr. Giurcaneanu.
ROSTOPASCA. Daca bataturile sunt de mica dimensiune si nu sunt dureroase, dr. Gabriela Papazian-Urdareanu, medic primar, specialist in fitoterapie, acupunctura si homeopatie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie, ne sfatuieste sa incercam sucul proaspat de rostopasca – doua aplicatii locale pe zi, timp de trei saptamani. Rostopasca are proprietati cicatrizante, bactericide si antimicotice. Poate fi folosit si unguentul cu rostopasca luat de la plafar, care se aplica pe bataturi cu ajutorul unor comprese sterile.
ULEI DE CIMBRU. Pentru inmuierea bataturilor este eficient uleiul de cimbru. Acesta este foarte puternic, de aceea nu trebuie aplicat pe tegumentele cu rani sau pe pielea sensibila. Cel mai bine este sa fie combinat cu ulei vegetal (de floarea-soarelui, de masline) si aplicat pe bataturi o data, de doua ori pe zi. Pentru inmuierea tesutului cornos pot fi folosite plantele cu proprietati emoliente: galbenele, patlagina, coaja de stejar, sub forma de unguente. Acestea se aplica de doua-trei ori pe zi, dar mai ales seara, dupa baie.