Cat de importanta este lectura pentru copii

In ziua de astazi, copii nu mai sunt tentati sa afle care sunt personajele unei carti de aventura sau sa afle cum are de gand sa se termine o poveste ci mai degraba sunt foarte sustrasi de tehnologie si de tot ceea ce tine de ea. Copii aleg sa citeasca anumite informatii despre o anumita persoana, pe o retea de socializare decat sa citeasca povesti.

Este normal daca stam sa ne gandim, ca tinerii fac acest lucru avand in vederea gradul si nivelul ridicat al tehnologiei. In ziua de astazi, exista destul de multe tentatii care ii fac pe copii sa renunte la citit.

Ce trebuie sa facem in aceste cazuri ca sa determinam copilul sa citeasca? In primul rand,  trebuie sa facem astfel incat sa ii starnim copilului curiozitatea in legatura cu cartea. Va trebui sa sa apelam la tot felul de lucruri care ar putea sa il faca curios pe copilul dvs, in legatura cu cititul. De exemplu, daca lui ii place un anumit personaj dintr-un desen animat poti sa te folosesti de acest lucru si sa iti determini astfel copilul sa citeasca.

Cum sa il faci sa prefere sa citeasca o carte in loc sa se uite la televizor? Imposibil sa nu aiba un hobby! Fie acesta si desenele animate – in care caz, orienteaza-l spre revistele cu benzi desenate. Va fi, cu siguranta, un exercitiu mai util decat privitul la televizor.

Arata-te interesata de materialul sau cartea respectiva. Nu esti pasionata de cursele de Formula 1? Nu-i nimic, daca baiatului tau ii place acest sport, manifesta-ti cat mai credibil interesul! Dar nu-l incuraja sa se uite la televizor (ceea ce, oricum, e inevitabil), ci atrage-l spre ziare si carti (biografii ale marilor campioni, de pilda). Este si acesta un inceput!

Asadar, cu siguranta ii vei starni copilului interesul asupra lecturii si a acestor lucruri care il vor ajuta cu siguranta pe viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *