Ce nu ai vrea sa stii despre oua

Cu totii mancam oua intr-o masura sau alta. In fucntie de prefeirnte, ouale sunt unele dintre cele mai consumate alimente de pe piata. Sigur, ele sunt foarte sanatoase si au foarte multi nutrienti necesari sanatatii dar si frumusetii noastre.

Nu stiu cum faceti voi, dar eu abia astept sa ajung la tara ca sa pot sa mananc cateva oua proaspete de la o gaina de tara. Ei bine, cu siguranta ca diferenta se simte foarte mult si ca nu pitem sa comparam ouale de tara cu ouale de alimentara. Calitatea, culoarea si sanatatea pe care ofera sunt de-a dreptul remarcabile.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre oaule de gaini dar si despre gainile care sunt crescute la ferma.

Se pare ca in fiecare an exista un numar foarte mare de gaini care se sacrifica pentru ca sunt masculi. Ma refer la gainile, la masculii care fac parte din specia pentru oua. Masculii sunt cei care nu produc nimic si din acest motiv nu se mai astepata pana cand ajung la maturitate pentru ca sunt omorati dupa doar o zi.

De asemenea, li se taie ciocul pentru a nu se rani. De multe ori fermierii aleg  sa le taie ciocul pasarilor pentru ca acestea sa nu se raneasca intre ele. Procedeul este foarte dureros si doare la fel ca si cum cineva ne-ar reteza degetul noua.

O gaina de ferma traieste aproximativ 18 luni in timp ce o gaina de de curte traieste in 10 si 12 ani. Fermierii le tin doar 18 luni deoarece dupa perioada in care nu se oua, ele se considera inutile si sunt trimise la abator pentru carne.

De cele mai multe ori, cand ajung la abator pasarile sunt moarte deja deoarece sunt transportate foarte inghesuite si ajung acolo cu oasele rupte, deshidratate, cu hemoragii sau rapusi de frig sau de caldura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *