Ce trebuie sa stie adolescentii despre sex

Unele din cele mai grave probleme cu care se confrunta Romania la ora actuala este reprezentata de nasterile timpurii in randul adolescentelor care se pare ca nu sunt suficient de informate in ceea ce priveste sexul si modalitatile de protejare.

Tinerii sunt cei care ar trebui sa fie cel mai bine informati, pentru ca noile tehnologii le permit acest lucru, dar se pare ca unele informatii nu ajung la acestia, motiv pentru care cei mai multi dintre ei isi incep viata sexuala fara a mai tine cont de varsta.

Varsta la care tinerii isi incep viata sexuala

Considerata a fi varsta in care cei mai multi tineri sufera transformari fizice, acestia se pare ca la varsta de 12-13 ani decid sa intretina relatii sexuale cu parteneri mai mari decat ei, motiv pentru care introducerea si aplicarea orelor de educatie sexuala trebuie stabilita cat mai urgent.

Cele mai multe scoli renunta la a le explica tinerilor ce responsabilitati si ce consecinte poate avea un act sexual, incat acestia aplica in practica informatiile pe care le citesc pe internet, in aceeasi maniera in care opteaza sa aiba un comportament diferit fata de restul membrilor societatii.

Pentru ca cele mai multe fete minore raman insarcinate, statul a introdus unele programe menite sa le invete pe acestea cum sa se protejeze, reusind sa obtina pilule contraceptive gratuit, atat timp cat urmeaza o scoala. De asemenea si baietii se pot inscrie la centrele de planificare familiala, pentru a obtine prezervative in mod gratuit. Este indicat ca fiecare sa isi asume responsabilitatea pentru actiunile sale si sa devina implicat in schimbarea comportamentului propriu.

Planningul familial a inceput sa ia avant si in Romania, astfel incat elevii si studentii pot luat cu incredere parte la sedintele lunare de informare sexuala, incat sa fie cu judecare atunci cand se vor implica intr-un act sexual in viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *