ospatar

Ce trebuie sa stii atunci cand mergi intr-un restaurant

Uneori, ne dorim sa le facem o surpriza celor dragi si ii scoatem in oras, la cel mai select restaurant. Esti sigur ca pretul pe care il vei plati este generos serviciilor oferite de acel local. Iar tu vei avea grija si de chelneri, oferindu-le un bacsis pentru servirea impecabila. Totusi, fara sa ne dam seama, reusim cateodata sa le facem slujba mult mai grea. De aceea este important sa stim cateva lucruri, cum ar fi:

Nu chelnerii ne pregatesc bautura si mancarea. Intr-un restaurant toata lumea lucreaza ca o mare si unita echipa. Din nefericire, chelnerul este cartea de vizita a unui restaurant. Toate nemultumirile si greselile prima data, ii sunt adresate lui. Cand te plangi pentru ca ospatarul a intarziat cu bautura sau comanda, trebuie sa stii ca el este la fel de nerabdator sa-ti preia comanda de la bucatarie sau bar si sa te serveasca.

Fii rabdator! Trebuie sa fii constient ca atunci cand comanzi o bere cu cartofi prajiti nu este acelasi lucru ca si atunci cand comanzi un mojito cu o friptura bine facuta. Timpul de pregatire difera. Ia in considerare acest lucru. De obicei, chelnerul estimeaza timpul prepararii comenzii.

Nu pocni din degete, nu fluiera sau nu-ti atinge ospatarul! Jobul de ospatar nu este un oricare job. Acesta se va simti nerespectat daca vei proceda intr-unul din modurile de mai sus. De aceea chelnerul se prezinta. Asa ca fii politicos si ospatarii te vor placea pentru ca le faci munca mai usoara si mai placuta.

Nu intrerupe chelnerul daca acesta serveste o alta masa. Procedand asa, nu il vei ofensa doar pe ospatar, ci si pe ceilalti clienti.

Fara copii care sa alerge prin restaurant. Suna dragut, dar nu este chiar asa. Cand micii omuleti fug prin tot restaurantul, pe langa ospatari incarcati cu platouri grele si calde, este foarte greu de evitat o ciocnire intre acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *