Ce trebuie sa stii despre copiii cu copii

In ziua de astazi intalnim tot mai des copii care au copii. Este tragic ca se intampla aceste lucruri atat de repede de la varste timpurii insa toate acestea sunt urmarile discutiilor pe care unii parinti le considera „tabu” sau „prea devreme”.

In ziua de astazi toata lumea are acces la informatie. Este atat de simplu sa accesezi un subiect, indiferent de originea lui… Este suficient sa avem un telefon mobil, un smatphone sau un calculator/ laptop pentru a afla ceea ce ne intereseaza. In schimb, parintii considera ca de multe ori este prea devreme pentru copii lor sa initieze o discutie despre sex.

Societatea in care ne afla este destul de evoluativa insa nu putem sa spunem acelasi lucru si despre mentalitatile oamenilor. Incearcam sa ascundem anumite normalitati de copii, pentru a-l „proteja” insa nu facem decat sa ingrunam situatiile. Mass-media, stiri, aplicatii, etc. toate acestea duc spre cunoastere. Copii sunt moderni sin informati.

Cea mai importanta este insa discutia pe care trebuie sa o initiezi tu ca si parinte cu copilul tau.  Este foarte important sa fim cat mai deschisi si sa potolim copiilor curiozitatile. De cele mai multe ori copii isi pierd virginitatea din cauza ciriozitatii si pentru ca nu le-au fost satisfacute. In acest caz este esential sa stim sa vorbim cu copilul tot ceea ce are legatura cu sexul pentru a nu o face atunci cand este mai tarziu.

Bolile cu trasnmjitere sexuale trebuie sa fie primele despre care ii vorbesti copilului tau. Este esential ca acesta sa se proteje de boli dar si de o sarcina nedorita. Indiferent daca aveti un baiat sau o fata, discutia trebuie sa fie valabila pentru amandoi. Nu lasati copii sa faca greseli din curiozitate, greseli pe care ar trebui sa le preveniti cu succes. Impartaseste copilului cat mai multe informatii despre ceea ce urmeaza sa i se intample in viata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *