Hotel del Coronado

Cele mai celebre hoteluri din SUA

Astazi m-am prezint sa va prezint doua locuri din Statele Unite ale Americii pe care ar trebui toata lumea sa le viziteze – daca are drum pe acolo, desigur.

Hotel del Coronado

Hotelul Coronado este un hotel de lux situat pe plaja orasului Coronado, California. Este unul dintre putinele exemplare ale unui stil arhitectural american: statiunea de tip victorian din lemn. Este una din cele mai vechi si mai mari cladiri din lemn aflate in California si a devenit monument istoric in 1977.

Cand s-a deschis, in 1888, era cel mai mare hotel din lume. De-a lungul anilor, aici au fost gazduiti presedinti (Roosevelt, Eisenhower, Nixon, Clinton, Bush si Obama), dar si celebritati (Charlie Chaplin, Vincent Price). Referiri la hotel s-au facut in mai multe carti si filme, cel mai cunoscut fiind filmul “Unora le place jazz-ul” cu Marilyn Monroe, Tony Curtis si Jack Lemmon. De asemenea, se crede ca L Frank Baum s-a inspirat din aceasta locatie pentru Orasul de Smarald din cartea “Vrajitorul din Oz”.

Hotelul Plaza

Hotelul Plaza din New York, cu o inaltime de 76m si o latime de 120m, este o cladire simbol a orasului. Creata in stilul château renascentin francez de Henry Janeway Hardenbergh, cladirea a fost deschisa publicului pe 1 octombrie 1907; cheltuielile de constructie, la acea vreme, au fost de 12.5 mil dolari. Le momentul deschiderii, o noapte costa 2.50 dolari (echivalentul a 62 dolari astazi). In ziua de azi, aceeasi camera costa mai mult de 695 dolari.

Hotelul a devenit monument istoric in New York in 1969 si national in 1986; doar hotelul Waldorf-Astoria mai detine onoarea de a fi hotel-monument in acest oras.

Interpreti cunoscuti precum Eartha Kitt, Liza Minnelli, Andy Williams si Peggy  Lee au sustinut concerte aici, in Camera persana, iar formatia The Beatles a locuit aici pe parcursul primei lor vizite in SUA in 1964. De asemenea, aici au avut loc o serie de intalniri politice importante. Hotelul ofera tururi ale interiorului publicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *