toyscom

Cele mai scumpe domenii URL cumparate vreodata

Lumea internetului este una care este intr-o continua miscare. Este de inteles faptul ca afacerile in acest domeniu vor depasi cifre de miliarde de dolari in cazul unui singur domeniu mai mare. Chiar si in cazul domeniilor mai mici preturile achizitiilor ajung sa fie de ordinul milioanelor de dolari.

Whisky.com — $3,100,000

Whisky.com a fost vandut de cei de la Castello Cities Internet Network si a fost doar o vanzare de domeniu, nimic mai mult. Asta inseamna ca achizitorul a luat drepturile asupra site-ului si nimic mai mult. Michael Castello a infiintat acest url in anul 1995, perioada in care inregistrarea unui site era grautita.

MI.com — $3,600,000

Compania chineza Xiaomi a cumparat Mi.com, fiind pana in prezent cea mai mare achizitie de domeniu pana in prezent in anul 2014. Achizitia a fost una facuta in mod privat. Se zvoneste ca este cea mai mare achizitie facuta de o companie chineza de internet. Xiomi intentioneaza sa isi faca numele un adevarat brand care va fi mult mai usor de retinut.

IG.com — $4,700,000

Igloo/NetNames au ajutat in procesul de vanzare IG.com pentru aproximativ 5 milioane de dolari. SUma finala cu care a fost achizitionat IG a fost de 4,7 milioane de dolari si a fost detinuta in trecut de o companie braziliana.

Medicare.com — $4.800,00

Cei de la eHealtInsurance.com au platit suma de 4.8 milioane de dolari pentru Medicare.com. Acestia au platit 4.3 miliaone de dolari in bani gheata.

Clothes.com — $4,900,000

Zappos au fost nevoiti sa scoata din buzunar suma de aproximativ 5 milione de dolari pentru domeniul Clothes.com. In momentul de fata ambele companii sunt detinute de cei de la Amazon.

Toys.com — $5,100,000

Toys.com este un mare website de jucarii care a fost cumparat pentru 5,1 milioane de dolari de cei de la Toys”R”Us, renumita companie americana care cu cateva luni inainte de achitizie au cumparat Candy.com pentru suma de 3 milioane de dolari.

One thought on “Cele mai scumpe domenii URL cumparate vreodata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *