saluscontrols.ro

Compania Salus Controls explica in ce directie se indreapta termostatele inteligente

Termostatele inteligente sunt niste gadgeturi la moda in ultima perioada de timp. Acestea ajuta la monitorizarea si controlarea valorilor temperaturilor din casa personala, direct de pe smartphone, computer sau tableta. Esenta acestor dispozitive este, insa, economia de bani, dar si de energie, fiind considerate dispozitive prietenoase cu mediul inconjurator. Economia este datorata faptului ca aceste aparate, din ce in ce mai inteligente si mai conectate in Internetul Lucrurilor, sunt capabile sa monitorizeze temperatura interioara si exterioara, intrarile si iesirile din casa si multe altele, astfel incat sa ajusteze ciclurile de incalzire si racire in mod corespunzator.

Publicatia Research and Markets monitorizeaza atent piata acestor termostate si a constatat o crestere deloc neglijabila de +123% in 2015, lucru ce indica faptul ca dispozitivele de tip „smart home” au devenit populare. De asemenea, ei estimeaza cresteri importante si in urmatorii ani.

Termostate clasice vs. Termostate inteligente

Termostatele clasice permit ajustarea temperaturii din locuinta si sunt conectate cu sistemele de incalzire – eventual si cu cele de racire, dupa caz, termostatele programabile oferind utilizatorilor posibilitatea de a seta temperatura in mai multe intervale de timp pe parcursul unei zile. Lucrul care face, insa, termostatele inteligente sa fie atat de „inteligente” este altul: acestea pot invata din comportamentul consumatorului, si permit ca acesta sa controleze temperatura din afara casei, afisand consumul de energie in timp real. De asemenea, termostatele inteligente se pot ajusta si singure in functie de conditii ca umiditatea sau temperatura exterioara.

De exemplu, poti programa un termostat inteligent sa se inchida cand iesi din casa si te indrepti spre munca, dimineata si sa porneasca cu putin timp inainte de a ajunge inapoi, astfel incat temperatura sa fie exact pe gustul tau, dar sa economiseasca energie. Majoritatea termostatelor inteligente iti arata de cat timp este nevoie pentru a modifica temperatura in directia dorita. Astfel, poti sti mereu cat de eficient este sistemul tau de incalzire (sau de racire) si cat de buna este izolatia termica a locuintei. In plus, acest sistem incurajeaza utilizatorii sa nu exagereze in nicuna dintre cele doua directii, facandu-i constienti de consumul de energie.

Sistemul Salus Controls iT 500 – monitorizare de la distanta

Dintre dispozitivele smart de incalzire se remarca  Termostate inteligente iT 500, ce permit controlul temperaturilor de la distanta, indiferent de locul in care te-ai afla. Astfel, cu sistemul iT 500 de la Salus Controls vei reusi sa economisesti mai mult de pe urma facturilor de energie si, de asemenea, vei simti un nivel de confort mult mai rdicat.

Astfel de dispozitive inteligente te ajuta sa monitorizezi si sa schimbi, dupa plac, temperatura din mai multe camere, sau, chiar din mai multe locatii diferite, folosind aceeasi aplicatie sau pagina web – aplicatie ce poate fi gasita in mediul online pe pagina web a companiei Salus Controls sau in App Store, Google Play si chiar Windows Mobile. De pe interfetele acestora poti vedea cu exactitate cat cheltuiesti pe incalzire si, de asemenea, acestea. Iti vor permite sa ajustezi programele astfel incat sa faci economie, fara a renunta la confortul personal. Rezultatele? Le vei observa in cel mai scurt timp posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *