Comportamentul parintilor

Nu stim cum trebuie sa facem pentru ca micutii nostri sa aiba un comportament exemplar, insa inainte de toate trebuie sa analizam foarte bine comportamentul nostru ca si parinti in fata copiilor. Toti parintii au anumite dileme legate de educatia copiilor lor. Ei considera de multe ori ca nu sunt suficienti de indulgenti sau ca fac presiuni prea mari asupra copiilor. Un copil are nevoie de sfaturi, de cearta, de bucurie si de multe alte lucruri pentru a se forma si creste frumos si sanatos. Este foarte importanta educatia pe care o oferim copiilor insa nu putem sa spunem ca este decisiva deoarece ea se poate modifica in timp. Am auzit adesea oameni care acuza parintii de unele greseli ale copiilor spunand ca sunt needucati. Ei bine comportamentul copilului depinde in functie de personalitatea pe care si-o formeaza. Copilul isi va forma o personalitate in functie de ceea ce considera el ca este bine pentru el. Asadar, educatia ta va avea influenta insa nu in totala masura.

Tu cum esti cu copilul tau? Cum te considera copilul tau? Te considera un parinte foarte rau? Iata cateva lucruri care te vor face sa te vezi prin ochii copilului tau:

In primul rand daca observi ca micutul tau nu isi spune ceea ce simte inseamna ca nu esti destul de indulgent cu el. Toti parintii au regulile si principiile lor insa acest lucru nu inseamna nicidecum ca trebuie sa exageram. Copilul trebuie sa stie sa faca distinctia intre bine si rau iar tu trebuie sa ii arati calea cea buna. Nu ne putem astepta ca un copil sa ia cele mai bune decizii pentru ca este un copil cu mentalitatea ca atare.

Oricat de mult iti doresti sa iti spui punctul de vedere nu trebuie sa bati copilul la cap. Incearca sa ii explici copilului ceea ce are de facut si nu il bate mereu la cap. Cu siguranta nu te va asculta daca ii vei spune la orice pas ceea ce are de facut. In loc sa il bati mereu la cap cu ceea ce are de facut ar fi mai bine sa va distrati si sa incerci sa intri „in mintea copilului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *