Cum poti avea un plan de afaceri eficace

In cazul in care ai o afacere insa aceasta este in stadiu doar de gandire, deocamdata si nu este concretizata trebuie sa stii ca vei convinge destul de greu creditorii, investitorii sau actionarii pe care ii doresti sa faca investitii inteligente in afacerea ta. Este destul de greu in ziua de astazi sa reusesti sa iti deschizi o afacere si aceasta sa mai si functioneze mai ales ca piata de lucru este destul de incarcata si resursele financiare par sa scada pe zi ce trece. Foarte multe persoane incep cu afacere cu gandul ca vor obtine anumite fonduri sau anumite lucruri care ne vor ajuta sa ne concretizam sau extindem afacerea. Acesta este principalul motiv pentru care fiecare afacerist are nevoie neaparat de un plan de afaceri. De exemplu, Silviu draganescu este cel care creeaza unele dintre cele mai bune planuri de afaceri fiind si extrem de cautat datorita eficacitatii cu care obtine aprobarea proiectelor de catre diferiiti actionari.

Planul de afaceri este un instrument de managment care este recunoscut pe o scara destul de larga fiind un document in care se scrie cine este persoana care initiaza afacerea, proiectul care urmeaza sa se concretizeze si modul in care se gestioneaza riscurile implicate odata cu investitia facuta.

De foarte multe ori, oamenii cred ca numai printr-un start up vor obtine finantarea care va avea sa stabileasca planul de afaceri insa acest lucru este unul cat se poate de gresit. De fapt, un plan de afaceri este cel mai bun instrument pentru o buna gestionare a unei afaceri indiferent de care tip este ea.

Foarte multi dintre antreprenori cred ca descrierea unui plan de afaceri este o sarcina plictisitoare care trebuie sa contina sute de pagini. In schimb, aceasta trebuie sa fie cat se poate de concisa si sa furnizeze toate informatiile relevante pentru evaluarea companiei. Desi nu exista reguli absolute pentru a scrie un plan de afaceri eficient acesta trebuie sa demonstreze ca aveti motivatia necesara, competente suficiente si motivatia neceara pentru know-how. trebuie sa aveti suficienta incredere in proiectul dvs. si cu siguranta veti reusi sa aveti un plan de afaceri aprobat.

Apoi, este foarte important sa stim ceea ce avem de facut. Planul trebuie sa fie concis, asa cum spuneam si mai sus si are nevoie de date concrete care sa prezinte exact ceea ce trebuie sa evidentieze afacerea ta. In acest plan, executorul sau dvs. va veti ocupa de toate detaliile pentru a prezenta situatia fara ca cititorul sa aiba vreun dubiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *