Cum sa aplanezi conflictele cu socrii

In ziua de astazi este foarte, foarte greu sa reusesti sa iti cumperi o locuinta, mai ales in momentul in care tinerii sunt neajutorati si chiar nu au posibilitati sa isi cumpere o casa.

De fapt, pentru ca este foarte greu sa reusesti sa iti cumperi o casa, de obicei tinerii aleg sa stea cu parintii sau in chirie. Totusi, uneori este foarte greu sa iti cumperi chiar si o chirie asa ca este mai comod sa ramai cu socrii.

Stim cu totii ca locuirea cu parintii nu este deloc un lucru foarte usor mai ales ca are atat avantaje cat si dezavantaje. Daca te intrebi ce trebuie sa faci ca sa ai o relatie frumoasa cu socrii, iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, in momentul in care va hotarati sa locuiti sub acelasi acoperis cu socrii trebuie sa vorbiti cu partenerul de viata si sa stabiliti inc de la inceput niste reguli foarte precise. De exmplu, trebuie sa vorbesti cu partenerul si sa va stabiliti indatoritile si treburile zilnice. Planificati totul incepand de la cine da cu matura si pana la mancare si cine o pregteste. Astfel, vei reusi sa eviti conflictele legte de cine face treburile casnice.

De exemplu, de obicei parintii  invoca tot felul de motive cum ca partenerul copilului lor nu este potrivit. Daca sunt parinti de fata vor spune ca partenerul ei nu este suficient de harnic, ca nu stie sa schimbe o clanta sau alte lucruri banale.

In cazul parintilor de baieti, mai ales mamele vor fi invidioase pentru ca au impresia ca li se ia locul si ca partenera baiatului este mult mai importanta decat ea.

Tocmai din acest motiv, inainte sa va mutati u parintii trebuie sa stabiliti foarte clar niste reguli pe care sa nu le incalcati. Astfel, nu va fi chiar atat de greu sa traiesti cu socrii sub acelasi acoperis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *