Tourists

Cum sa fii un turist model

Totul este pregatit, bagajele le-ai verificat, banii sunt la loc sigur si pasaportul este la indemana. Tot ce iti ramane de facut este sa te urci frumos in avion si sa pleci catre destianatia ta.

Doar pentru ca esti turist asta nu inseamna ca ar trebui sa iesi in evidenta ca fiind unul din acestia. Nu vrei sa fii acea persoana care iesi in evidenta prin modul de a se imbraca. Incearca sa te imbraci adecvat destiantie tale. Nu are rost sa te duci imbracat cu geaca groasa de iarna cand tu mergi intr-o zona in care nu a nins niciodata. Exageram bineinteles dar intelegeti ideea.

De asemenea incearca sa iti tii opiniile pentru tine insuti. Nimanui nu ii place un turist care vorbeste in limba sa pe strazi si pare ca vorbeste de rau pe localnici. Incearca sa intelegi ca tu esti turistul si tu esti ciudatul, oamenii lucreaza si traiesc acolo, este stilul lor si tu esti cel care ar trebui sa se adapteze. Fii matur si lasa gandurile copilaresti

Incearca sa dai impresia ca stii ceea ce faci. De multe ori turistii au o privire pierduta si debusolata total. Nu stiu unde sa mearga isi schimba directia de mers brusc si poate cel mai enervant, se opresc in mijlocul trotuarului. Incearca sa faci asa ceva pe strazile unui oras mare precum New York si vei fi cu siguranta injurat de cel putin 3 persoane diferite.

E important sa stii cateva din traditiile locului pe care urmeaza sa il vizitezi. Nu vrei sa faci un gest banal pentru tine dar pentru localnici acesta ar putea fi o adevarata insulta. Vrei sa eviti situatiile in care te vei pune intr-o pozitie rusinoasa.

Cat timp calatoresti e important sa te bucuri de locurile pe care le vezi si de persoanele ce le vei intalni fara a fi o pacoste pentru cei din jur.

One thought on “Cum sa fii un turist model

  1. E important sa stii dinainte de a calatori ce te asteapta in acea zona si ce obiceiuri trebuiesc respectate. Recent m-am intors dintr-o vizita in Bucuresti si m-a uimit faptul ca lumea parea foarte agitata, stresata, orasul foarte mare, insa gasisem pe apartamente-regimhotelier.ro cazare foarte ok si reuseam dupa fiecare zi de plimbat sa ma reincarc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *