job

De ce mi-am luat un job care sa ma propulseze mai sus – un job in videochat

Ca orice tanara de 20 si ceva de ani, m-am tot perindat prin diferite joburi si chiar facultati pana sa imi gasesc locul potrivit. Adevarul este ca daca mi-ar fi zis cineva cat de dificil este sa iti gasesti drumul in viata, mi-as fi lasat parintii sa decida pentru mine, din comoditate si incredere. Insa ca oricare alt tanara de varsta mea, m-am incapatat din copilarie sa fac doar ce imi place si mai ales, cum imi place.
Daca m-ai fi intrebat acum 5 ani unde ma vad peste 5 ani, cu siguranta nu as fi raspuns ca voi avea mii de euro din videochat, ci probabil as fi spus ca voi avea firma mea sau voi lucra intr-o multinational din vreun domeniu. Desigur, drumul nu a fost usor si cu siguranta nu a fost lin. Am trecut prin trei facultati in 4 ani si niciuna dintre ele nu a reusit sa ma aduca acolo unde aveam nevoie – la profit.
Profitul prospectat pentru mine, daca as fi urmat oricare din cele 3 facultati, s-ar fi resimtit in buzunarul meu abia dupa cativa ani buni de munca – si nu va ganditi ca vreo 2, ci mai degraba vreo 5. Si chiar daca as fi urmat acea cale, tot nu as fi avut suficient pentru a-mi croi viata pe care o visam eu. Am avut noroc ca am realizat destul de repede ca unele lucruri sau domenii nu sunt pentru mine, indiferent de ce as fi crezut eu inainte sa incep sa studiez pentru domeniul respectiv. Asa ca mergeam mai departe imediat ce ii dadeam seama ca de fapt nu voi avea determinarea necesara pentru a duce la bun sfarsit o cariera in acel domeniu, si incepeam sa caut altul, mai potrivit. Bineinteles ca nici a treia oara nu a fost cu noroc pentru mine, pentru ca in final am plecat de la marketing catre o ramura a acestui domeniu care face toti banii – internetul.
Am dat fara sa vreau peste Network System Communication SRL, din Constanta, si m-am angajat la ei imediat ce am terminat al doilea an de facultate la Marketing. Am inceput sa lucrez la ei aproape imediat, dupa o perioada de proba in care am invata trucurile si secretele meseriei. Ceea ce mi s-a parut foarte corect a fost faptul ca am reusit sa catsig bani si in perioada de proba, lucru care nu se intampla chiar asa de des, in celelalte domenii.
Desigur, la vremea aceea eram abia un invatacel, drept pentru care am fost platita mai putin decat angajatele profesioniste, dar din a doua luna am inceput sa castig la fel de mult ca ele. Sa va spun un secret, pana la primul meu salariu intreg, nu mai tinusem niciodata in mana 3000 de euro. Dar odata ce am vazut cat de lucrativ este acest domeniu am stiut ca nu voi renunta prea curand.
Iata-ma doi ani mai tarziu, sunt una din angajatele de top ale studioului si planuiesc sa imi deschid un studio al meu in urmatorii ani. Pana atunci voi avea suficienti bani economisiti pentru a oferi si altor tinere ca mine, sansa vietii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *