Determina-ti partenerul sa contribuie la treburile casnice!

Daca este sa intrebam o femeie la intamplare ce parere are despre treburile casnice, ne-ar spune probabil ca s-a cam saturat sa fie ea cea responsabila si care trebuie sa faca toate lucrurile de una singura.

Din urma cu foarte multi ani s-a obisnuit ca femeile sa fie desconsiderate si sa se considere ca ele trebuie sa fie cele care au grija de toate lucrurile casnice, fac mancare, curatenie si multe alte lucruri. In schimb, barbatul era cel care aducea banii in casa, si singurul desigur. In ziua de astazi lucrurile s-au schimbat substantial. In nici un caz nu mai trebuie sa avem aceleasi sarcini. Cu totii avem aceleasi drepturi, muncim norme identice, in functie de meserie, si ambii adulti aduc banii in casa. Sigur ca pe langa aceste lucruri si atributiunile casnice trebuie sa se efectueze in comun. Astfel, asa cum ambii lucreaza trebuie ca fiecare dintre noi sa participe la treburile casnice, la cele „femeiesti” asa cum multi dintre noi ar spune.

In cazul in care partenerul tau pur si simplu refuza sa te ajute, iata ce trebuie sa faci pentru a-l face sa faca alaturi de tine ceea ce aveti de facut in fiecare zi:

  • In primul rand, trebuie sa tii cont ca daca il vei cicali nu vei reusi sa obtii nimic de la el. Multe femei cred ca daca repeta in fiecare zi aceleasi lucruri de n ori ar putea sa rezolve ceva. Din pacate rezultatul este exact advers pentru ca nu trebuie sa recurgem la tot felul de astfel de lucruri daca ne dorim sa il punem la treaba.
  • De asemenea, daca iti doresti sa ai langa tine un barbat care se ocupa de treburi gospodaresti trebuie sa il inveti ca nu poti sa faci totul singura. Asadar, de fiecare data cand mergi la cumparaturi sau cand te apuci sa faci ceva, lasa-l sa contribuie, indiferent de cat de mult sau putin o face.

One thought on “Determina-ti partenerul sa contribuie la treburile casnice!

  1. Eu procedez foarte simplu: pregatesc ustensilele si produsele de curatenie, ii spun ce sa faca, ii spun de care parte din curatenie ma voi ocupa eu si in 2 ore apartamentul e complet curat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *