Diferenta de varsta si problemele in cuplu

De foarte multe ori se intampla ca varsta sa fie un impediment intr-o relatie. In momentul in care ne maturizam incepem sa constientizam ca succesul unei relatii consta in compatibilitate. Ce se intampla cand exista diferenta de varsta in cuplu? Iata cateva indicii:

In momentul in care diferenta de varsta este de 1-3 ani lucrurile stau imtr-un singur fel. Te afli in zona sigura, n-ai nici o proble­ma. Di­ferenta asta de virsta conteaza cu ade­va­rat doar cind ai 18 ani. Atunci risti ca el sa va­da in tine doar o cucerire dificila si un mo­tiv de fala printre prieteni. Asa-s barbatii: spiritul competitiv e mai pu­ternic decit orice alt­ceva, iar pe la virsta aceea ei sint plini de frus­trari create de refuzurile fetelor care pre­fera sa se intilneasca cu studenti in ani terminali.

Daca ati trecut amindoi de vremea or­goliilor de pusti, atunci ati scapat de cel mai mare risc. Relatia are tot atitea sanse de so­liditate ca oricare alta. In ceea ce priveste dusmanul principal, gura lumii… Doi ani, cine sa bage de seama? Si daca se intimpla ca cei din jur sa afle, e putin probabil sa te confrunti cu reactii adverse. La 1-3 ani diferenta, chiar daca tu esti cea mai „batrina“, risti cel mult un zimbet malitios-intelegator.

Ce mare diferenta poate fi intre prima va­rian­ta si a doua? Este. Iar pericolele care pin­­desc relatia voastra vin mai mult dina­un­tru decit din afara. Diferenta aceasta de virsta este suficient de mica pentru ca intre voi sa se instaleze o relatie care seamana foar­te bine cu camaraderia, iar aici intervine spi­ritul competitiv despre care vorbeam mai devreme. In cazul in care competenta si capacitatile voastre profesionale sint a­pro­xi­mativ egale, cei citiva ani pe care ii ai in a­­vans vor fi exact ceea ce te va face sa fii me­reu cu un pas inaintea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *