Etapele cresterii copilului

In momentul in care apar in viata noastra sunt plasati pe rpimul loc. Sigur ca v-ati dat seama despre ce vorbesc si anume despre faptul ca apar copii in viata noastra.

Cand le dam viata incepem sa realizam ca avem foarte multa responsabilitate si ca trebuie sa fim exemplul lor. Sigur ca nu intotdeuna ne conformam si facem lucruri pe care ne-am dori ca micutul nostru s ale faca la randul lui insa ne mai scapa anumite lucruri din cand in cand.

Incepand de cand este in burtica mamica incepe sa se ingrijeasca si are foarte mare grija de sarcina, de alimentatia pe care o aresi isi acorda o atentie mai sporita. Este normal pentru ca femeia insarcinata trebuie sa fie menajata, sa aibe o alimentatie corespunzatoare si sa se odihneasca pentru ca bebelusul sa se dezvolte asa cum trebuie.

Dupa ce vine pe lume suntem cei mai bucurosi si nu stim ce putem sa le facem pentru a fi cat mai apropiati de ei. Le studiem evolutia si suntem foarte atenti la ceea ce mananca sua la cum creste. Cand est efoarte mic copilul creste foarte repede si intr-un timp relativ scurt.

Pentru ca stiu cat de mult va preocupa acest subiect, trebuie sa cumparati un cantar care sa va ajute sa urmariti mai indeaproape evolutia copilului vostru. Pentru detalii iata aici cantar bebe.

Dupa ce copilul mai creste, ne bucuram de faptul ca este sanatos si ca putem sa ne bucuram de el. Apoi, cand incepe sa traga de prin casa ne suparam si ne bucuram in acelasi timp pentru ca este cel care ne face viata mai frumoasa si care ne face sa ne bucuram de ea.

Apoi, cand incepe sa mearga la gradinita, o alta etapa importanta pentru el incep sa apara modificarile. Credem sau nu, comportamentul copilului se va modifica foarte mult dupa ce va merge la gradinita deoarece acolo se va intalni cu tot felul de situatii si cu diferiti copii. Va vedea la ei tot felul de lucruri pe care va incerca sa le reproduca si el indiferent daca sunt bune sau nu.

In perioada prescolaritatii nu poti sa ii explici foarte multe lucruri copilului pentru ca nu va reusi sa inteleaga prea mult lucruri. De asemenea, nici nu trebuie sa nu ii faci observatie niciodata pentru ca nu vei reusi sa mai remodelezi educatia pe care trebuia sa o dai la un moment dat.

Dupa ce merg la scoala copii incep sa fie cat de cat mai maturi si incep sa stie care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faca sau unde fac bine si unde gresesc.

Copilul trece prin diferite etape ale vietii, prin care am trecut fiecare dintre noi iar parintii sunt cei care trebuie sa ii creasca si sa aiba grija de ei.  Indiferent de varsta pe care o au, copii au nevoie oricand de parinti. Chiar si atunci cand le lipsesc foarte mult copii au mare nevoie de parinti si de sustinerea lor. Asadar, trbeuie sa nu pierdeti nicio etapa din viata copilului deoarece fiecare este importanta pentru copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *