The Hound

Finalul Sezonului 4 din Game of Thrones – cel mai piratat serial

Serialul de succes HBO, Game of Thrones, a ajuns si la sfarsitul celui de al patrulea sezon. Ultimul episod numit „The Children” este declarat ca fiind cel mai piratat episod din intreaga serie de pana acum. Conform celor de la TorrentFreak The Children a depasit toate recordurile din istoria Game of Thrones.

In mod legal, conform masuratorilor oficiale de rating din Statele Unite ale Americii mai bine de 7.1 milioane de oameni au vizualizat ultimul episod live. In lumea piratilor totusi, la doar cateva ore dupa ce episodul a aparut online, trackerul Demonii a reportat ca mai bine de 254 000 de persoane faceau share pentru acest episod. Mai exact 254 114 persoane il aveau deja pe calculator si il punea la dispozitia celorlalti utilizatori de torrent

Este destul de interesant ca utilizatorii au recurs si la variantele HD ale acestui episod. Mai bine de 108 000 de utilizatori au descarcat ultimul episod la rezolutii de 720p si un numar de aproximativ 24 000 de iubitori de torrent au descarcat versiunea Full HD, 1080p.

La doar 12 ore de cat episodul a fost facut public online, acesta a fost descarcat de mai bine de 1.5 milioane de ori. Daca ar fi sa facem putina matematica si sa adunam cifrele, vom ajunge la mai bine de  2000 de terrabiti trasferati in doar jumatate de zi. Se asteapta ca aceasta cifra sa urce pana la 7.5 milioane de descarcari in saptamanile urmatoare. Astfel ar fi cel mai descarcat episod din cadrul unui serial in acest an.

Desi serialul este diponibil in mod legal  in majoritatea tarilor care au limba oficiala engleza, descarcarea ilegala a acestui serial este o activitate destul de populara pe teritoriul Statelor Unite, Australia si chiar Regatul Unit. Totusi tarile care s-au situat in topul acestei liste au fost Brazilia si Franta.

Cand a inceput sezonul 4, in luna mai, primul episod a despasit de asemenea cifra de 200 000 de descarcari pe internet. In anul 2013 a fost de asemenea cel mai piratat show TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *