F1

Formula 1: sportul suprem

In lumea sportului sunt foarte putine discipline care se pot considera ca fiind discipline corecte. Discipline care pot lua in considerare atat partea legata de fizic cat si partea legata de psihicul sportivilor. Formula 1 este un astfel de sport, un sport care ia in vedere orice element legat de pregatirea fizica si de capacitatea psihica a unui pilot.

Pentru a putea face fata conditiilor grele din F1, pilotii trebuie sa fie foarte pregatiti. Acestia intretin o serie de exercitii fizice si mentale care ii ajuta sa duca o cursa la bun sfarsit. O singura eroare ii poate costa viata de aceea este deosebit de important sa mentina un corp sanatos si o minte limpede.

Exercitiile acestora includ toate partile corpului. Gatul, picioarele si bratele sunt elementele concentrate in F1. Gatul soferilor de Formula 1 este foarte solicitat, putand fi supus unor forte de pana la 3G. Capul unui pilot putand avea o greutate de 3 ori mai mare decat in mod normal. Daca e sa luam in considerare si greutatea castii, e cu atat mai important pentru piloti sa aiba un gat rezistent si puternic. Aceeasi situatie se aplica si in cazul mainilor si picioarelor. Acestea trebuie sa fie suficient de subtiri pentru a nu ingreuna pilotul in miscari, dar destul de puternice pentru a putea actiona cu toate fortele G asupra lor.

In privinta psihicului, acestia trebuie sa fie mereu atenti. Sa stie punctele de franare, sa asculte indicatiile de la boxe si sa stia cand si cum sa foloseasca puterea masinii in avantajul sau. O singura greseala poate fi egala cu moartea. Unii piloti ajung sa recurga la tehinici ce au in vedere modul in care respira pentru a putea face situatiilor mai tensionate ce pot aparea pe parcursul unei curse de F1.

In spatele vietii de lux ce o duc pilotii de F1, este o viata de munca solicitanta si continua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *