Ghimbirul si proprietatile sale

Probabil ca de foarte multe ori te-ai tot intrebat ce ar trebui sa faci pentru a scapa de diferite afectiuni. Raspunsul este fara nicio indoiala faptul ca trebuie sa va tratati micile probleme de sanatate cu ajutorul plantelor medicinale.

Ghimbirul este una dintre plantele medicinale care face cu adevart minuni. Iata cum poti folosi ghimbirul si care sunt afectiunile pe care le vindeca:

  • Ghimbirul contribuie la prevenirea cancerului la colon. Conform unui studiu al Universitatii din Minnesota, ghimbirul poate incetini dezvoltarea celulelor canceroase colorectale.
  • Ghimbirul reduce durerea si inflamatia. Continand unele dintre cele mai potente substante antiinflamatorii, ghimbirul reprezinta un puternic analgezic natural.
  • Ghimbirul poate fi folosit in tratarea si ameliorarea problemelor respiratorii frecvente. Daca suferi de afectiuni respiratorii comune precum tusea, este bine de stiut ca ghimbirul te ajuta sa iti recapeti capacitatea normala de a respira. Este un excelent expectorant natural, eficient in calmarea tusei si a iritatiei in gat.
  • Ghimbirul este folosit si in tratamentul cancerului ovarian, ajutand la anihilarea celulelor canceroase ovariane.
  • Ghimbirul ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Folosit in mod frecvent, consumul de ghimbir incetineste riscul declansarii unui atac cerebral deoarece impiedica depunerea de grasimi pe artere.
    Ghimbirul contribuie la mentinerea unei bune circulatii sangvine. Ghimbirul contine crom, magneziu si zinc care ajuta la fluidizarea sangelui, protejand totodata si sistemul cardiovascular. De asemenea, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in prevenirea racelilor, a febrei si a transpiratiei excesive.
  • Ghimbirul ajuta la ameliorarea raului de miscare. Ghimbirul este cunoscut drept un remediu eficace pentru senzatia de greata asociata cu raul de miscare. Cercetatorii nu au descoperit exact care este motivul, insa in urma unui studiu realizant asupra studentilor de la Academia Navala s-a observat ca cei carora le-a fost administrat ghimbir au suferit mai putin de rau de miscare.

 

 

One thought on “Ghimbirul si proprietatile sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *