Greseli in discutii despre sex

Nu exista vreo persoana care sa nu isi doreasca sa ofere cea mai buna educatie copilului. Orice parinte isi doreste ca micutul lor sa dea dovada de buna crestere si educatie. Totusi, foarte multi dintre parinti fac diferite greseli in anumite discutii.

Prima discutie referitoare la sex cu copilul este cea mai dificila pentru orice parinte. Acest subiect nu este deloc unul confortabil pentru parinti si mereu incearca sa amane momentul. Amana acest moment pana cand se trezesc ca este mult prea tarziu pentru ca copilul si-a satisfacut deja curiozitatea.

De fapt, una dintre cele mai mari cauze ale aparitiei fenomentului „copii cu copii” este faptul ca parintii nu poarta discutii cu copii despre sex. Ei evita pe cat posibil aceste discutii  tocmai ca se jeneaza in acest fel.

Care sunt greselile pe care le fac unii oameni cand au o prima discutie despre sex cu copilul lor?  Ei bine in contnuare, voi prezenta cateva dintre aceste probleme:

In primul rand, de foarte multe ori se intampla ca parintii sa evite si sa amane momentul unei astfel de discutii. Ei bine, acest lucru are urmari destul de mari asupra copilului si din acest motiv trebuie sa purtati discutia la momentul potrivit.

Apoi, in momentul in care se poarta aceasta discutie, multi dintre parinti refuza sa raspunda atunci cand sunt intrebati. Este normal ca copilul sa intrebe diferite lucruri care nu ii sunt clare sau ceva de genul acest. Asadar. tu trebuie sa ii raspunzi la intrebare de fiecare data cand ti-o spune copilul pentru a oferi copilului o concluzie cat mai buna. In cazul in care nu ii oferi copilului raspunsurile de care are nevoie el va incerca sa le caute in cu totul alta parte. Astfel, informatia nu va ajunge corect la copil si acest lucru il va afecta intr-o oarecare masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *