Ia cele mai bune decizii in viata

Trecem prin diferite filtre ale vietii. Uneori luam deciziile corespunzatoare, alteori nu facem asta. Exista numeroase situatii in viata in care trebuie sa iei decizii importante si nu stii cum sa faci mai bine sa nu gafezi si apoi sa regreti tot restul vietii ceea ce tocmai ai hotarat.

De obicei, atunci cand vrei sa iei niste hotarari care tin de viitorul tau si de viata ta, trebuie sa elimini orice alte ganduri din minte si sa te gandesti mult si bine, la rece, sa pui in balanta toate aspectele negative si pozitive ce tin de asta si abia mai apoi sa iei decizia finala pe care ulterior sa nu ajungi sa o regreti.

Chiar daca uneori tinzi sa crezi ca tu singur nu poti lua o decizie inteleapta pentru tine si viitorul tau si apelezi la cineva cu mai multa experienta, afla ca tu singur iti pui bete in roate si tot tu singur poti remedia situatia intr-un mod cat mai favorabil pentru tine. Trebuie doar sa ai incredere in tine si sa fii sigur pe tine in momentul in care vrei sa iei o hotarare.

Este foarte important sa nu te lasi influentat de latura emotionala, sa nu fii foarte subiectiv, ci sa te axezi pe latura rationala a personalitatii, ca sa fii sigur ca vei face tot ce este mai bun pentru tine. Daca esti stresat si trebuie sa iei o decizie cat mai repede, nu face acest lucru pe loc, ci gandeste-te de mai multe ori inainte sa zici sau sa faci ceva. Cand faci o alegere importanta trebuie sa fii linistit si deschis la minte pentru orice posibilitate ce iti poate schimba viata.

Gandeste-te de asemenea ca alegerile pe care le faci pe loc pot afecta atat viata ta, cat si pe cea a celorlalti din jur. Chiar daca uneori ceea ce crezi tu ca e mai bine este solutia perfecta, nu poate fi chiar asa, dar tu trebuie sa fii pregatit sa-ti asumi si consecintele unei hotarari. Esecul nu ar trebui sa te demotiveze, ci ar trebui sa inveti atat din greselile tale, cat si ale celorlalti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *