Iata de ce trebuie sa ii citesti copilului

Copii sunt cele mai importante persoane din viata noastra. Din momentul in care apar in viata noastra, toata atentia se concentreaza asupra lor si suntem in stare de orice ca sa le oferim ceea ce este mai bine pentru ei.

Ne dorim ca in momentul in care cresc, copii nostri sa fie bine crescuti, sa dea dovada de bun simt si de bun crestere. Totusi, exista foarte multe persoane si foarte multi parinti care fac niste greseli foarte mari atunci cand vine vorba de cresterea si educarea copilului.

De exemplu, conform unor studii facute recent  se pare ca unul din trei parinti citesc copiilor povestea de noapte buna. Cei mai multi dintre parinti aleg sa stea impreuna cu micutul in fata televizorului, a tabletei sau al calculatorului. Totusi, parintii nu isi dau seama cat de important este sa citesti copilului, considerand ca aceasta nu este mai mult decat o joaca. De fapt, nu exista nicio legatura intre jucat si citit pentru ca cel din urma are legatura directa cu dezvoltarea psihica si fizica a copilului.

Asadar, daca ii citesti copilului nu inseamna ca te joci cu el pentru ca s-a dovedit stiintific faptul ca daca citim copilului, acest lucru va avea influenta asupra copilului, ei sunt mult mai pregatiti pentru scoala, vor invata mult mai repede. In plus, faptul ca ii citesti copilului va dezvolta apetitul pentru lectura si va creste mai mult decat iti imaginezi legatura dintre copil si parinte.

Cititul povestii de seara il pregateste pe copil pentru somn. Astfel, micutul va dormi mult mai bine si se va simti mult mai bine.  De semenea, copilul se va simti mult mai apropiat de tine din momentul in care ii citesti o poveste de seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *