Iluminarea casei tale

Probabil ca te-ai gandit vreodata si ca ai observat faptul ca lumina influenteaza in mod direct aspectul unei incaperi sau chiar a unei intregi case. Se intampla de foarte multe ori ca lumina din casa sa poate influenta sanatatea.

Exista foarte multe mituri despre iluminarea casei deoarece acesta este un subiect foarte atractiv care poate sa abordeze doua moduri de abordare: fie vorbim despre lumina care naste arhitectura, fie este vorba despre lumina ca si efect care poate sa influenteze modul din  care este perceput spatiul.

Chiar daca vi se pare insignifiant sau daca considerati ca nu este deloc important, trebuie sa stiti ca iluminarea unei incaperi este mai mult decat importanta si ca aceasta poate sa traanforme o casa sau o incapere foarte mica intr-un cu un aspect foarte spatios.

www.led4you.ro este un magazin care dispune de o gama foarte variata de produse pentru iluminat, cu led sau fara. www.led4you.ro dispune de o serie de applicatii ale tehnologiei LED SMD/COB, becuri leduri SMD/COB, proiectoare cu led SMD, benzi leduri SMD, lanterne LED dar si alte produse conexe.

De obicei, pentru decorarea casei se apleleaza la unul dintre cele tipuri de ilumina:

  • Un iluminat directionat, cu spot care localizeaza lumina puternica unde este nevoie pentru a se desfasura diferite activitati: gatit, citit, cusut etc.;
  • Lumina utilizata pentru a diminua contrastele;
  • Iluminatul general care este realizat de o plafoniera, de exemplu de o lustra de orice tip.

In functie de cum iti amenajezi casa trebuie sa iti alegi si corpurile de iluminat din acelasi unghi. Sigur ca nu toate corpurile de iluminat din casa ta trebuie sa fie in acelasi stil pentru ca tu poti sa alegi exact ceea ce ai nevoie insa trebuie totusi sa nu se bata cap in cap. Trebuie sa potrivesti si stilul lampilor sau a veiozelor din casa cu cele al abajururilor suspendate si cu cel al lustrelor.  Trebuie sa tii cont si de destinatia incaperilor in care alegi sa plasezi obiectele de iluminat pentru ca o camera de tineret nu are nevoie de o lampa cu multe brate sau dintr-un materail care imita bronzul.

Totusi, trebuie sa tii cont si de culoare predominanta din camera pentru ca lumina sa fie perfecta. Daca simti ca ai o camera mult prea serioasa si prea monotona poti sa apelezi la un abajur interesant, complex sau colorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *