rca

Invata cum sa iti amanetezi bijuteriile

Se intampla de multe ori in viata sa nu ai lichiditati pentru a cumpara un cadou, pentru a merge intr-o excursie sau pentru a iesi in oras la o petrecere cu prietenii si ce faci in acest caz? De cele mai multe ori apelezi la prieteni, la familie sau chiar la colegii de apartament. Dar vine un timp in care acestia se satura sa te mai imprumute cu bani si nu ai alta alternativa decat sa vinzi unele din bunurile personale.

Atunci cand nu detii bani lichizi ai intotdeauna optiunea de a vinde unele echipamente tehnologice, electrice, precum si unele bijuterii. Casele de amanet iau in considerare cele mai mari cantitati de aur si argint, precum si zircon, platina, pietre pretioase pe care le cumpara in regim de urgenta si le vand in timp pentru a nu iesi pe minus. Un broker de amanet ia in considerare fiecare parte a bunului in functie de gramajul pe care produsele sau bijuteriile le cantaresc.

Evaluarea unei bijuterii

In momentul in care se doreste vinderea unei bijuterii aceasta este evaluata conform unui raport gemological, care inseamna evaluarea si certificarea unui produs la un pret corect in functie de mai multe elemente importante. O evaluare este data de varsta unei bijuterii, de calitatea in care se regaseste aceasta precum si de valoarea la nivelul pietei. Bijuteriile din aur si diamante se pot schimba semnificativ in timp, ceea ce inseamna ca si evaluarea la o casa amanet va fi apreciata la valoarea acesteia, de natura bijuteriilor si in cele din urma in functie de starea de uzura in care se regaseste.

Este important sa stim ca nu toate bijuteriile sunt valabile. De exemplu, un inel vechi poate avea un diamant taiat pe el, ceea ce este mai putin probabil pentru a obtine o valoare corecta. Mai mult, unele bijuterii care nu mai sunt la moda nu vor avea o valoare monetara ridicata, fiind devalorizate cu timpul.

Dar, bijuteriile cu un design mai modern si mai unicat vor avea o valoare mult mai mare spre deosebire de cele mai vechi, ceea ce inseamna un castig mai mare pentru vanzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *