Joburi fara facultate

In ziua de astazi este destul de normal ca oamenii sa aiba studii superioare. Vorbesc acest lucru pentru ca exista foarte multe persoane care au facut facultate doar cu numele sau au obtinut doar o diploma. De fapt, exista foarte multi oameni care au terminat o facultate si au diferite job-uri pentru care nu ar fi trebuit sa se pretinda o diploma. Ei bine, este foarte important ca  fiecare dintre noi sa aiba studii, in functi de posibilitate pshicia si materiala

Trebuie sa recunoastem ca o facultate este un efort financiar destul de mare indiferent daca vorbim despre un loc bugetat sau unul cu taxa. Vrem sau nu, cheltuielile sunt destul de mari atunci cand vrem sa facem o facultate, mai ales in momentul in care o facem intr-un alt judet decat cel de care apartinem. Si pana la urma la ce ne foloseste o facultate cand exista atat de multe lucruri pe care le putem face fara sa mai avem  o diploma?

Din acest motiv, in acest articol voi sugera care sunt job-urile pe care le putem face fara sa mai avem nevoie de o facultate:

Bucatar

Bucataria este o adevarata arta. Nu trebuie sa stim cine stie cate formule matematice pentru a face o mancare delicioasa. Una din cele mai cautate meserii de specializare este aceea de bucătar atat datorită naturii activitatii, cat si a veniturilor asteptate pentru o calificare în stiluri culinare diversificate. In Romania, salariile în acest domeniu sunt cuprinse intre 700 și 1500 euro, iar in strainatate salariile pornesc de la 2000 de euro.

Sofer

De asemenea, in domeniul soferiei nu iti trebuie prea multa scoala insa poate fi o meserie chiar banoasa. Meseria de șofer poate să fie una foarte flexibila, motiv pentru care devine interesanta pentru persoanele a caror calificare nu mai este cautată pe piata, sau pentru cei care nu au o calificare. Veniturile pe care un șofer le poate obtine, variaza de la 500 de euro pentru activitatea in țara, pana la peste 1500-2000 de euro pentru soferii de camioane ce fac curse in strainatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *