La ce varsta apare impotenta

Foarte multi oameni se folosesc de cuvantul „impotenta” fara a sti ce presupune de fapt acest cuvant. Oamenii folosesc tot felul de cuvinte despre care nu stiu mare lucru. Tocmai din acest motiv, m-am gandit sa explic ce inseamna impotetna si care sunt cauzele aparitiei ei la difertie momente ale vietii. Iata ce ar trebui sa stii:

Definitia impotentei variaza usor in randul profesionistilor, dar este, in general, considerata a fi incapacitatea de a obtine si mentine o erectie suficienta pentru actul sexual. Este recomandat daca partenerul tau este impotent sa initiezi discutiile despre aceasta problema si sa nu fi reticenta. Multe tipuri de tratament sunt disponibile, insa, si o buna comunicare poate duce la gasirea unei solutii.

Problema impotentei poate apare ain diferite cazuri, indiferent de varsta pentru c apoate aparea atat la tineri cat si la varstanici.

De exemplu, tinerii sau adolescentii se confrunta cu aceasta problema din cazua anxietatii, in special nervozitate privind sexul, frica unei sarcini sau utilizarea prezervativului.

Cauzele comune intalnite la aceasta grupa de varsta sunt: surmenajul, stresul, vina si doliu (disfunctia erectila apare adesea atunci cand un barbat vaduv incearca sa aiba o noua relatie sexuala). Cateva cazuri sunt cauzate si de diabet.

In acest grup de oameni, disfunctia erectila devine comuna cu inaintarea in varsta. Cu toate acestea, 70 la suta din toti barbatii cu varsta de 70 de ani sunt potenti sexual. Este clar acum ca intr-o proportie mare, problema se datoreaza ingustarii vaselor de sange care transporta sangele in penis.

Cercetarile, realizate in 2007, sugereaza ca, in unele cazul barbatilor mai in varsta, care au dificultati de erectie, pot exista, de asemenea, deteriorarea arterele din creier sau inima.

Disfunctia erectila este o manifestare a bolii vasculare la nivelul arterelor mici si poate da un avertisment la doi – trei ani inaintea unui atac de cord.

Asadar, indiferent cand simtiti aceatsa problema sau un mic simptom trebuie sa fiti constienti ca aveti nevoie urgenta de o vizita la medic. Nu va sfiiti sa faceti aceatsa vizita deoarece va poate afecta foarte mult viata personala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *