Constanta

Litoralul romanesc: Constanta

Constanta este unul dintre cele mai mari orase din Romania, situandu-se pe locul cinci, dupa Bucuresti, Cluj – Napoca, Timisoara si Iasi. Orasul este cunoscut inca din Antichitate, cand era cunoscut sub numele de Tomis, fiind atunci colonie comerciala elena. Orasul se afla in sectorul meridional al tarmului Marii Negre. Municipiul Constanta reuneste atat orasul propriu-zis cat, cat si satul Palazu Mare si statiunea Mamaia. Are deschidere la Marea Neagra pe partea estica.

Muncipiul se invecineaza la nord cu Mamaia, si aflandu-se la 15 kilometri de orasul Navodari in aceeasi directie; spre sud, se afla Agigea la sapte kilometri, Eforie Nord la 15 kilometri, Mangalia la 45 de kilometri, iar granita la 60 de kilometri. Intre Constanta si Mangalia se afla toate statiunile turistice ale litoralului romanesc, cu exceptia statiunilor Mamaia, 2 Mai si Vama Veche.

Constanta este un important oras turistic, avand o baza de cazare bogata, alcatuita din hoteluri si complexe turistice, vile etc; de asemenea, practica de cazare in casele sau apartamentele oamenilor este si ea foarte intalnita, datorita preturilor mai mici.

Orasul dispune de doua plaje amenajate de catre primaria orasului: plaja Modern, care se afla in apropierea zonei peninsulare de langa Portul Turistic Tomis, si plaja 3 Papuci, in zona de nord a orasului, catre Mamaia. Acestea au un nivel mediu de dotari de argement, fiind mai des folosite de catre localnici, decat de catre turisti, care prefera plajele din statiunea Mamaia, in cazul in care se cazeaza in Constanta, aici gasind preturi mai mici.

Orasul atrage, insa, prin mediul antropic, orasul atragand turisti mai mult datorita Portului turistic Tomis, Muzeului Marinei (singurul muzeu de acest fel din Romania), Delfinariului si Acvariului, Muzeului de Istorie si Arheologie Nationala, Cazionoului, Teatrelor sale (Teatrul de balet „Oleg Danovschi”, Teatrul de Revista „Fantasio” etc), si unor edificii religioase ca Moscheea, Catedrala Ortodoxa din Constanta (construita in 1895) si Biserica Greaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *