Locuri frumoase din Italia

Stim cu totii ca cei mai multi dintre oameni muncesc in Italia si aici ma refer la cea mai mare parte a romanilor plecat in in strainatate. In urmatorul articol, am ales sa prezint cateva evenimente sau lucruri inedite din lume care se petrec in Italia.

Datorita faptului ca oamenilor le este desutl de cunoscuta Italia, chiar daca acest lucru se intampla doar in aparenta, ei nu mai apreciaza faptul ca si aceatsa tara are anumite locuri si evenimente deosebite. Stim cu totii ca fiecare tara este frumoasa si unica prin felul ei de a fi. Iata care sunt calitatile Italiei si care sunt motivele pentru care ar trebui sa fie vizitata:

Teatro Alla Scala

Se desfasoara in Milano,  Lombardy si se deshcide pe 7 Decembrie. Seara de deschidere pentru La Scala, iar toata populatia din Milano se afla aici, imbracata la patru ace. Dupa 1000 de zile de renovari intensive, Alla Scala  este cel mai faimos teatru de opera din lume redeschis in anul 2004. Proiectat de Giuseppe Piermarini si initial in anul 1778, marea atractie (care a costat 87 milioane dolari), este remarcabila acustica si renovarea drastica a culisei.

Biserica Sf. Francesco

Se afla in Arezzo si este una dintre regiunile care se invecineaza cu Toscana. Au fost locurile de bastina ale artistilor Renasterii, ca mult iubitul secolului al 15-lea, Piero della Francesca, ale carui picturi murale imbraca absida bisericii Sf. Francesco din secolul al 14-lea.

Legenda Adevaratei Cruci (La Legenda della Vera Croce) (1452-1466) a fost inceputa cand maestrul avea aproximativ 30 de ani, primind o comanda pentru decorarea corului bisericii San Francesco din Arezzo, in urma careia ia nastere ciclul de picturi ilustrand episoadele cele mai importante ale Legendei, inspirata din povestirea „Legenda de Aur” a lui Jacques de Voragine din secolul al XIII-lea. Ciclul este compus din sase scene, cate trei pe fiecare dintre cele doua laturi ale capelei, precum si un grup de fresce de dimensiuni mai mici.

Asadar, este important sa vizitati cat mai mult dintre aceste obiective si sa participati la diferite evenimente pentru a cunoste diferiti oameni, tipologii si culturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *