Lucruri pe care le vei face in momentul maturitatii

Daca esti genul de persoana care vorbeste mai mult decat ar trebui, sau pur si simplu esti genul de persoana carei ii place foarte mult sa comunice, ai face bine sa incerci sa lasi si pe ceilalti sa vorbeasca, si sa asculti mai mult ce au de spus.

De obicei fiecare dintre noi are tendinta de a vorbi destul de mult in legatura cu un subiect cunoscut, si sa dam argumente reale sau mai putin reale doar pentru a ne intari punctul de vedere.

Dar la un moment dat ar fi bine sa te opresti din povestea ta argumentata serios si sa asculti si o alta opinie, si desi iti va fi destul de greu sa te abtii sa nu critici sau nu contrazici persoana respectiva, doar pentru ca are un punct de vedere diferit, incearca asa asculti tot ce are aceasta de spus, pentru ca poate argumentele sale sunt la fel de bine sedimentate ca ale tale, si vei avea ceva de invatat, ceva de adaugat argumentelor tale, sau pur si simplu poate vei ajunge sa  iti schimbi opinia total cu privire la acel subiect.

Cand suntem tineri, avem tendinta de a ignora pe cei din jur, sau de a ii contrazice in momentul in care isi exprima o opinie care difera cu a noastra, cu timpul incepi sa observi ca este mai important sa asculti si partea cealalta a povestii, sau o parte diferita, pentru ca asta te va ajuta mai mult in luarea unei decizii.

De asemenea, cu cat inaintezi mai mult in varsta incepi sa observi ca oamenii care vorbesc mai putin, au mai multe de spus; Se spune ca un om comunica mai mult prin gesturi, mimica, si actiuni, decat prin viu grai, si ajungi sa dai dreptate acestor cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *