Lupta impotriva colesterolului

Ne-am dori sa fim sanatosi insa acest lucru nu se intampla de fiecare data. Ne dorim sa fim sanatosi insa nu consumam  alimentele potrivite pentru a fi cat mai sanatosi. Colesterolul este o problema cu care se confrunta foarte multe persoane, incepand de la varstnici si pana la persoane tinere.

Oricum ar fi, acel colesterol „rau” ne afecteaza foarte tare sanatatea mai ales  persoanelor varstnice, insa nu are vroe legatura cu greutatea corporal sau cu mostenirea genetica.

Ceea ce este cel mai important si influenteaza cel mai mult colesterolul este sanatatea si sportul. Din acest motiv, este foarte important sa aveti un stil de viata cat mai sanatos, sa faceti sport si sa consumati alimente benefice, care favorizeaza cresterea colesterolului bun in organism. Iata ce ar trebui sa faci:

In primul rand, trebuie sa stii ca trebuie sa iti incepi una dintre mese cu o salata de spanac.Spanancul este extrem de sanatos si are luteina. S-a descoperit ca o jumatate de cana de spananc pe zi duce la reducerea colesterolului nociv prezent in organism, eliminand arterele si crescand nivelul de colesterol benefic pentru inima.

De asemenea, usturoiul nu trebuie sa dispara din viata dvs. Este foarte important sa consumi cat mai mult usturoi pentru ca acesta este foarte bun pentru dvs., pentru sanatatea organismului dvs. Orice mancare sanatoasa trebuie sa contina usturoi. Asadar, trebuie sa mananci intre 2-4 catei de usturoi intr-o zi daca vrei sa ai un colesterol reglat si echilibrat.

Masa principala a zilei ar trebui sa fie incheiata cu cateva patratele de ciocolata neagra. Se pare ca antioxidantii din ciocolata neagra creste nivelul de colesterol bun cu pana la 24% in doar 12 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *