Minte sanatoasa in corp sanatos

Deseori  facem greseli care ne afecteaza creierul fara sa ne dam seama ca acesta este principalul care ne guverneaza orice activitate. Datorita unei bune functionari a creierului vor reusi sa facem toate activitatile asa cum trebuie. Iata ce trebuie sa faci daca iti doresti ca mintea ta sa fie sanatoasa:

  • Poate parea un sfat banal, dar o cantitate optima de apa bauta zilnic, te ajuta sa-ti mentii sanatatea mentala. Fiecare celula a corpului are nevoie de apa pentru a functiona in mod corespunzator, iar lucrul acesta este valabil si in ceea ce priveste creierul. Pe masura ce inaintam in varsta avem tendinta sa bem mai putina apa deoarece senzatia de sete se diminueaza. Totusi, asta poate duce la deshidratare. Simptomele acesteia includ stari de confuzie, probleme de echilibru si pierderi de memorie.
  • Mai multe studii arata ca activitatea fizica este benefica creierului, cu rezultate imediate, dar si cu imbunatatiri pe termen lung. Majoritatea experimentelor au fost mai mult axate pe durata exercitiilor decat pe tipurile specifice de exercitii. Insa, foarte multe cercetari au fost efectuate cu exercitii de aerobic. Se pare ca activitati precum dansul, ciclismul, inotul, alergarile sau alte tipuri de exercitii de aerobic, pot avea acelasi efect. 10 minute de sport zilnic pot fi suficiente pentru a avea efecte asupra creierului.
  • Ca orice alt muschi, creierul are nevoie de exercitii care sa il mentina in forma. Sudoku sau jocurile de cuvinte incrucisate, pot fi un inceput. Poti incerca si programe pe computer mai avansate care sa iti evalueaze nivelul la care te afli si sa-ti urmareasca evolutia.
  • Alimentatia are un rol esential in mentinerea sanatatii creierului. „Nutrientii pe care ii luam din ceea ce mancam ne hranesc si ne protejeaza celulele nu doar din corp, ci si din creier”, spune dr. Catherine Collins, dietetician la St. George’s Hospital din Londra. Pentru a mentine o stare buna de sanatate, esential este sa optam pentru un regim variat care sa cuprinda toate substantele nutritive de care avem nevoie, recomanda specialistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *