Modele de viata

Inca de mici suntem invatati cu niste reguli, suntem sfatuiti sa avem niste principii sanatoase de viata, asta pentru a ne putea descurca in lumea asta mare si complicata. Dar ce-ti serveste mai bine ca exemplu de urmat atunci cand nu stii bine cine esti sau dupa cine sa te iei, decat modelele de viata. Ce reprezinta aceste modele de fapt?

Acestea din urma sunt persoane care stiu ce vor de la viata lor, persoane realizate care indeplinesc anumite criterii  pentru a putea fi privite asa de catre ceilalti, dar mai ales de a fi urmate de catre ceilalti din jur, care sunt mai dezorientati.

Aceste modele de urmat pot fi considerate intr-o mare masura si niste lideri de opinie, insa se poate si una fara cealalta. Nu neaparat toti liderii de opinie sunt si modele de urmat sau invres, pentru ca uneori poti fi considerat un bun exemplu pentru cineva anume, chiar daca tu nu stii asta.

Mama, un prieten bun, un profesor de la scoala, un preot sau o cunostinta care si-a intemeiat viata dupa propriul plac, toate sunt exemple de modele care uneori sau de mai multe ori nu stiu ca persoana lor reprezinta o tipologie, un ideal pentru ceilalti de alaturi.

Insa o celebritate care apare des in media, la tv si la radio poate fi considerata un ideal de urmat, un model in viata. fiind in acelasi timp si un lider de opinie care are ceva de spus si poate influenta pe cineva. De asemenea, un politician, un om de afaceri, un actor, un moderator tv sau un jurnalist de investigatie, pot constitui modele bune de urmat pentru cineva care le admira cariera, ascensiunea in viata, curajul, daruirea sau pasiunea.

Cu toate ca stim de faptul ca a copia pe cineva nu este tocmai etic si corect, a avea un model de urma. o persoana care sa te ghideze de-a lungul vietii, pentru a-ti putea urma si tu un ideal, nu este un lucru rau, ci este ceva benefic si chiar dezirabil pentru acele persoane care stiu ce vor de la viata, insa nu stiu cum sa obtina acel ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *