origine17s_5

Origin EON 17-S

E greu de crezut cat de repede zboara timpul in ziua de astazi. Anul trecut in luna noiembrie am avut ocazia de vedea de ce este in stare laptop-ul celor de la Origin EON 17-S. Acum insa laptop-ul a revenit cu varianta sa din anul 2014. Laptop-ul este unul destinat gamerilor seriosi si persoanelor care nu se sfiesc sa utilizeze un laptop putin mai gros.

Laptop-ul vine cu un procesor Intel Core i7 4940 Extreme Edition si o placa video din partea celor de la Nvidia GeForce GTX 780M, care la randul ei vine cu un total de 8 GB de memorie GDDR.

Ca si cum nu ar fi de ajuns aceste doua componente impresionante cei de la Origin au decis sa arunce si 16 GB de memorie Corsair Vengeance DDR3/1600 MHz si doua SSD-uri de 120GB montate in RAID 0 pentru o viteza de transfer de invidiat. Pe langa cele doua SSD-uri laptop-ul vine si cu un HDD clasic de 750 GB ce ruleaza la 7200 rpm.

Avand in vedere performantele ascunse de acest monstru ar trebui sa se descurce foarte bine in teste. Si asa si este. Laptop-ul nici macar nu a clintit cand a fos vorba de testele sintetice acesta obinand un scor de 119 in Desktop WorldBench 9 fiind doar cu 3 puncte in spatele rivalului Alienware 17 care a reusit un scor de 122 de puncte.

Cat despre jocuri, e la urma urmei scopul acestui laptop foarte performante, s-a descurcat foarte bine. La rezolutie full HD de 1920 pe 1080 de pixeli acesta a reusit sa scoata 125 de frame-uri pe secunda in BioShock Infinite. Aproximativ dublu fata de varianta laptop-ului de anul trecut. In Battlefield 4, un joc care pune ceva mai multa presiune pe placa video, Origin EON 17 a reusit sa scoata mai in mediu 106 fps la aceeasi rezolutie full HD.

Daca iti doresti un laptop gaming serios si ai la dispozitie 3400$ atunci Origin EON 17-S este alegerea potrivita pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *