Prieteni foarte buni vs. indragostiti

Dragostea isi pierde cu greu rabdarea. Ea cauta sa construiasca si nu sa ia in stapanire. Nu se straduieste sa impresioneze si nu se hraneste din aroganta propriei importante. Dragostea are bune maniere si nu se indreapta catre scopuri egoiste. Nu este iritabila, nu tine contabilitatea faptelor rele si nu profita de slabiciunea oamenilor.

Beneficiile dragostei

Din contra, ea se implineste atunci cand regaseste bunatatea din fiintele umane si cand adevarul este asezat deasupra a orice. Dragostea nu are limite in perseverenta, este fara sfarsit in incredere si nelimitata ca speranta. Dragostea poate trece peste orice. De fapt, dragostea este singurul lucru care ramane atunci cand tot ce este in jurul tau se prabuseste.

Dragostea poate fi intalnita intr-o larga varietate de forme. Multe dintre ele contin unele elemente comune, dar fiecare tip de iubire are propria-i identitate si modalitate de manifestare. Cu totii am trecut, la un moment dat, printr-un tip sau altul de iubire, si, desi nu ne-am putut eventual defini simtamintele, am avut totusi certitudinea ca am iubit.

Trasaturi ale dragostei prietenesti

Caracteristicile dragostei prietenesti ar putea fi urmatoarele: libertate de a vorbi despre orice, grija fata de celalalt, ajutor / sprijin, onestitate / loialitate, implicarea in activitati comune, incredere, impartire / impartasire, intelegere, impartasirea sentimentelor, fericire, o iubire de mare durata, deschidere / sinceritate, conexiune, interese comune, apropiere afectiva / emotionala, simtamant de relaxare langa partener, ascultarea / intelegerea reala a problemelor si sentimentelor partenerului, respect, sentiment al apartenentei unul fata de celalalt si impartasirea experientelor.

Dragoste prieteneasca reprezinta o prietenie strânsa între doua persoane ce implica o anumita încredere si devotement, care înseamna dragoste. Deci, doua femei, doi barbati sau un barbat si o femeie, care se cunosc de mult timp si au trecut prin multe împreuna, pot spune ca se iubesc. Nu exista nici un fel de atractie romantica sau sexuala implicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *