Solar Impulse 2

Primul avion care va incojura Globul folosind energia solara

Compania Solar Impulse a fost inaugurata de Betrand Piccard si Andre Borschberg. Piccard este un psihiatru si un exploratori si Borschberg este un inginer si un antreprenor. Ambii au decis sa infiinteze compania Solar Impulse cu scopul de a creea un avion capabil sa efectueze un zbor in jurul globului folosind doar energia solara drept combustibil.

Luni in data de 2 iunie 2014 avionul Solar Impulse 2 a decolat pentru prima data de pe aerodromul Peyerne localizat in Elevetia. Decolarea s-a efectuat la ora 5:36 AM Central European Time si pilotul care a realizat zborul la bordul aeronavei a fost Markus Scherdel. Timpul zborului efectiv s-a intins pe perioada de 2 ore si 17 minute in care avionul a ajuns la o altitutine maxima de 1670 metri. In timpul zborului aeronava a ajuns vite za de 55.6 km/h. In urma zborului si dupa analiza datelor colectate de pe urma acestuia, compania Solar Impulse a afirmat ca avionul poate realiza o cursa in jurul Pamantului folosind doar energia solara ca sursa de energie.

Aripile avionului se intind pe o distanta de 72 de metri. Anvergura aripilor este una mai mare decat a unul avion Boeing 747-8l. Datorita faptului ca avionul este construit din fibra de carbon, acesta are o greutate de doar 2300 de kg. Solar Impulse 2 este propulsat de 4 motoare electrice. Acestea la randul lor folosesc cele 17 000 de celule fotovoltaice amplasate pe aripi pentru a creea energia electrica necesara. Celulele fotovoltaice sunt protejate de o suprafata de flour copolimer care le protejeaza de elementele mediului incojurator. Din cele 2300 de kilograme cat are aeronava, 633 din acele kilograme reprezinta greutatea bateriilor folosite pentru zbor.

Compania spera sa poata realiza zborul in jurul lumii in anul 2015, acesta va folosi energia solara pe timp de zi pentru a propulsa motoarele si pe timp de noapte motoarele electrice vor folosi puterea inmagazinata in bateriile care stocheaza energia pe timp de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *