Reactia ta in cazul fricii copilului

Se intampla de foarte multe ori ca micutilor sa le fie foarte frica. Copii sunt foarte sensibili si de multe ori le este foarte teama de momentul in care trebuie sa doarma. Ei asociaza noaptea si somnul cu diferite lucruri care ii fac sa aiba adevarate cosmaruri.

Copii au diferite frici incepand de la unele foarte banale si pana la unele foarte complexe. Totusi, se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucrurile care il fac pe copil sa ii fie groaza cand se trezeste sau cand doarme si aceste lucruri pot aparea din cauza faptului ca ai improvizat diferite lucruri si l-ai facut sa creada in bau bau si alte personaje imaginare.

Copii au imaginatia foarte bogata si din acest motiv ei incep sa creada diferite lucruri. este foarte important sa stii sa iti faci copilul sa aiba incredere in el si sa stie sa isi gestioneze propriile emotii. Incearca sa ii explici ca lucrurile nu sunt asa cum crede el.

Probabil ca primul lucru pe care il vei face este sa incepi sa razi pentru ca micutul are in minte tot felul de prostii. Ei bine, trebuie sa il iei in serios si sa il protejezi. Copilul trebuie sa se simta in siguranta si protejat. Vei reusi sa faci acest lucru doar in cazul in care il vei asculta, il vei intreba despre ce simte si il vei lua in serios. Ajuta-ti copilul sa prinda curaj si sa scape de frica.

De asemenea, din momentul in care i-ai inteles frica trebuie sa iti asiguri copilul ca totul este in regula. Incearca sa ii explici ca nu trebuie sa ii fie teama de diferite evenimente, in cazul in care iti marturiseste ca aceasta este problema si fa-l astfel incat sa inteleaga ca acestea sunt foarte rare si ca nu trebuie sa ii fie teama.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *