World Cup Foam

Reguli diferite la Campionatul Mondial de Fotbal

Anul acesta Campionatul Mondial de Fotbal se desfasoara in Brazilia. Este o competitie sportiva care are loc o data la 4 ani si este una din cele mai urmarite competitii.

La aceasta editie este pentru prima data cand se va folosi tehnologia in ajutorul arbitrilor. Mai exact este permisa folosirea tehnologiei pentru a determina situatiile neclare in care mingea a trecut sau nu de linia portii. Au fost numeroase cazuri in care goluri total valabile au fost anulate si viceversa. Sistemul folosit este unul deosebit de orecis si foloseste o serie de camere care filmeaza cu mai multe cadre pe secunda si senzori magnetici care urmaresc chiar si cea mai mica miscare efectuata in spatele liniei portii.

In meciul de duminica dintre Franta si Honduras aceasta tehnologie a fost pusa la incercare. La o lovitura libera mingea parea ca a fost scoasa de pe linia portii, initial golul nu a fost valitad. Sistemul a fost folosit si a dovedit ca a fost un gol perfect valabil, fiind validat.

O alta schimbare pe care urmaritorii Campionatului Mondial au observat-o  a fost faptul ca arbitrii folosesc un fel de spuma pentru a delimita unde stau aparatorii si locul de unde se va executa lovitura libera. Aceasta solutie a fost aleasa pentru a preveni acele momente in care zidul de aparatori avansa cu cativa metri catre locatia de unde urma sa fie executata lovitura libera. De asemenea anumiti executanti obisnuiau sa  impinga balonul  cativa metri mai aproape de poarta adversarilor. Spuma este folosita de cativa ani buni in Brazilia, dar abia acum aceasta a fost facuta cunoscuta. La un interval de 3 minute dupa ce spuma a fost aplicata, aceasta se va evapora si nu va lasa nici macar o urma pe suprafata de joc.

Cu siguranta ca vor exista controverse in privinta acestor noi metode folosite in Campionatul Mondial dar acestea nu fac decat sa imbunatateasca jocul si calitatea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *