Remedierea comportamentului copilului

Sigur ca orice parinte isi doreste ca micutul lor sa fie un copil cat mai disciplinat, manierat si apreciat pentru educatia lui. Oricum orice parinte isi educa copilul in felul lor si asa cum crede parintele ca este mai bine, fiecare in felul lor. Sigur ca standardele de educatie pot fi diferite in fiecare momente insa baza este aceeasi iar rezultatul este de asemenea.

Multi parinti nu stiu cum ar trebui sa actioneze in educatia copilului. Tocmai din acest motiv, m-am gandit sa va ofer cateva standarde pe care trebuie sa le pui in aplicare ca sa reusesti te intelegi cat mai bine cu copilul si sa fie cat mai emancipat. Iata ce trebuie sa faci:

Un bun inceput pentru a stabili limite este setul de „reguli ale casei”; un copil obisnuit cu regulile casei va manifesta frecvent si relativ usor comportamente care sa satisfaca si asteptarile celui mai exigent parinte. O regula buna precizeaza cu claritate comportamentul asteptat. Ar fi util sa scrieti regulile si sa le afisati intr-un loc accesibil fiecarui membru al familiei (de exemplu pe usa frigiderului). Regulile casei sunt utile din doua puncte de vedere. In primul rand, ele exprima asteptarile pe care le aveti in ceea ce priveste anumite comportamente specifice ale copilului. De pilda, daca copilul tau obisnuieste sa intarzie mult dupa programul de scoala poti sa emiti o regula conform careia „Fiecare dintre copii va veni zilnic  direct acasa dupa orele de scoala!”

Regulile eficiente reglementeaza doar acele situatii cu grad de risc pentru sanatatea, dezvoltarea si siguranta copilului si familiei tale sau acelea in care sentimentele si drepturile altor persoane ar putea fi grav afectate.

Apoi, trebuie sa aveti grija sa implicati copilul in toate lucrurile. Asatfel veti reusi sa mentineti mereu o legatura stransa intre dvs. si partener si astfel va veti simti foarte bine impreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *