In Romania, meditatiile sunt lucrurile practicate de cea mai mare majoritate a elevilor. Elevii sunt una din cele mai importante componente ale societatii reprezentand peste un sfert din populatie. In ziua de astazi, elevii nu prea mai invata. Sa spunem ca rezultatele la examenele nationale si cele de la bacalaureat ne pot stabili un prognostic. Aproximativ 20% dintre elevi invata cu adevarat, ceea ce este un lucru foarte grav.
Cei mai multi dintre profesori nu fac meditatii, dar cea mai mare parte accepta aceasta idee si o considera utila. Meditia reprezinta intr-adevar un lucru extraordinar, avand in vedere ca un elev care a absentat la scoala din diferite motive medicale isi poate recupera materia si lectiile la care a lipsit. De asemenea, un copil care se muta de la o scoala la alta si are nevoie de niste examene, se poate pregati in particular cu un profesor. Meditatiile sunt foarte cautate din cauza faptului ca exista cineva care ii poate preda copilului materia si lucrurile pe care nu le-a inteles in mod particular, contra cost. Fiind atat de mediatizate, s-a creat o industrie a meditatiilor. Profesorii nu mai predau atat de bine lectiile pentru a fi solicitati la meditatie.
Un elev apeleaza la un profesor cand nu stapaneste bine o oarecare materie sau isi doreste sa stie mai multe. Exista si cazuri in care toata clasa merge la pregatire in acelasi timp, bineinteles, tot contra cost. Acestea nu au foarte mari rezultate deoarece este un grup mult prea mare si nu se poate explica atat de bine precum s-ar explica la meditatiile care se fac in mod particular.
Exista metoda in care elevii apeleaza la meditatii inainte de a sustine un examen. In functie de cunostintele pe care le are elevul, va avea rezultatul. Daca elevul nu stie nimic, va fi mult prea greu sa recupereze cu un profesor toata materia pierduta.