Semnificatia gesturilor mici

Atunci cand comunicam cu cei din jurul nostru in mod verbal, comunicam si prin intermediul corpului, a mainilor, a pozitiei picioarelor, dar si prin mimica fetei. Uneori, atunci cand spunem una, corpul nostru transmite altceva, si de cele mai multe ori in mod inconstient. Ar trebui sa stii mai intai de toate cateva gesturi si ceea ce reprezinta acestea pentru a te descurca pe viitor, cand vine vorba despre interpretarea semnalelor corpului interlocutorilor nostri.

Atentia

Atentia este sugerata printr-o pozitie anume a mainilor, mai exact atunci cand le tinem sub forma piramidala. Acest gest este folosit de catre cei care sunt destul de siguri pe ei, de cei care isi exprima si expun pe larg ideile si parerile despre ce ai de zis, de persoane cu o functie superioara, de obicei, care comunica increderea in sine prin intermediul gesturilor.

Aceasta forma de atentie sugerata printr-o astfel de pozitie a mainilor este mai ales intalnita la sefi, in relatia lor cu subordonatii. Daca ti se intampla si tie sa fii in fata unei astfel de persoane care comunica prin intermediul acestui gest, atunci nu o contrazice, ci mai degraba manifesta interes si pune mai multe intrebari legate de subiectul in cauza.

Nervozitatea

Starea de nervozitate poate deveni evidenta dupa felul in care oamenii isi folosesc mainile sau picioarele. Se stie ca atunci cand cineva se simte mai putin placut sau este nerabdator, incepe sa se joace cu diverse obiecte din jurul sau, isi indreapta hainele, isi da mana prin par sau incepe sa-si bataie picioarele. Felul acesta de a ne atinge parul sau unele parti ale corpului ne da astfel o stare de liniste, in felul acesta incercam noi sa ne calmam pe noi insine.

Starea de disconfort

Atunci cand tinem ceva in mana sau in fiecare dintre maini inseamna de fapt ca suntem preocupati de cum ne vad cei din jur si in acest fel incercam sa ne eliberam de stres si sa ne acoperim unele gesturi care ne-ar putea da de gol. Cei ce folosesc asemenea gesturi sunt cei care se afla expusi in permanenta privirilor si atentiei celoralti din jur.

Se spune ca odata ce vei parea ocupat si incarcat cu ceva, nu va mai exista riscul sa fii chestionat in legatura cu ceva anume sau vei fi lasat in pace deoarece vei parea ocupat si pe fuga. Cei care vor sa fie lasati in pace sunt mai tot timpul „ocupati” cu ceva anume sau poarta dupa ei tot felul de lucruri, care sa le ofere o armura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *